Kahramanmaraş merkezli depremlerin 11 ilde yol açtığı büyük yıkımın üzerinden yaklaşık bir ay geçti. On binlerce canımızın hayatını kaybettiği on binlerce kişinin yaralandığı on binlerce kişinin evsiz barksız kaldığı acı felakette her geçen gün yüreklerin dayanamayacağı bir dram ortaya çıkıyor.  

YUVALARI MEZAR OLDU

Gaziantep’ten Libya’ya demir ustası olarak giden Şehmuz Yaşar, Kahramanmaraş merkezli depremlerde ailesinin enkaz altında kaldığı haberini alır almaz memleketi İslahiye’ye döndü. Elinde valiziyle güle oynaya çıktığı yuvası, sokağı, memleketi enkaza döndü. Eşini, kızını, doğmamış yavrusunu ve babasını depremde kaybetti.

CANINDAN CAN GİTTİ!

Enkaz altındaki eşine “beni duyuyor musun elif, elini bir yere vur elif” diyerek seslendi. Molozların altında canlarını aramaya çalıştı. Girmeye çalıştı ama giremedi, kimse kurtaramadı. Moloz yığınlarından, betonların arasından canlarının cansız bedenini çıkardı. Hamile eşi Elif’i, kızı Feride’yi, babasını bir bir kara toprağa uğurladı.

“YAŞAYAN ÖLÜYÜM BEN”

Yürürken, konuşurken, nefes alırken yaşayan ölüden farksız hale gelen Şehmuz Yaşar, 4 canını kaybettiği felaketin ardından içinde olduğu tarifi imkansız acıyı “Olacak şeylere şimdi biz hayal diyoruz. Oğlum olacak, oğlum olacak kucağına bile alamadı ya. Hangi birine yanayım kurban olduğum abim? Feride, eşim elif 9 aylık bebeği vardı karnında. Babam. Hangi birine yanacağım 4 parçaya bölündük. Yaşayan ölüyüm ben yaşayan ölü.” diyerek ifade etmeye çalıştı:

YARIM KALAN HAYALLER, YIKIK HAYATLAR!

Geride gözü yaşlı annesiyle 4 yaşındaki Beyza’sı kalan baba Yaşar, “Allah benim acımı kimseye yaşatmasın. Beyza benim yaşama sevincim. Beyza olmasa ben yokum.” diyerek yaşadığı acıyı anlatmaya çalıştı.

''BİZİ BİNA ÖLDÜRDÜ''

Acıların en büyüğünü, en tarifsiz olanını yaşayan Şehmuz Yaşar, binanın yıkılmasında da ihmallerin olduğunu iddia etti.

“Bizi deprem öldürmedi bizi bina öldürdü. Perde beton çıkmadı tuğlalar örüldü. Bir buçuk yıl sonra oraya bir kat daha yaptılar. O en üst kat yapılmasaydı bizim ne hayallerimiz vardı. Nasıl bunun hesabını verecekler öbür tarafta ben çok merak ediyorum.”

Editör: TE Bilisim