Türkiye, 6 Şubat Pazartesi günü meydana gelen iki büyük deprem felaketinin yaralarını sarmak için tüm seferber olmuş durumda. İlki 7,7 ikincisi 7,6 büyüklüğündeki deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı.

"YARALARIN SARILMASI İÇİN HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA BİRLİĞE VE KENETLENMEYE İHTİYAÇ VAR"

Deprem felaketinin ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde Muş Ticaret ve Sanayi Odası'nda (MUŞ TSO) yardım çalışmaları başladı. Deprem bölgesine gönderilmek için başlatılan yardım kampanyasına destek veren üyelerin ve vatandaşların göstermiş olduğu hassasiyete teşekkür eden MUŞ TSO Başkanı Erdal Koç, yaraların sarılması için her zamankinden daha fazla birliğe ve kenetlenmeye ihtiyaç olduğunu söyledi.

'YARDIMLARIN ULAŞMASI İÇİN YOĞUN ÇABA SARF EDİLDİ'

Ekran Haber'in edindiği bilgilere göre, deprem bölgesinde en çok ihtiyaç duyulan malzemeler başta olmak üzere ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak için toplanan yardımları koordine eden Koç, TOBB'un belirlediği deprem bölgesine de yardımların ulaşması için yoğun çaba sarf etti.

"YARDIM KAMPANYAMIZ DEVAM EDİYOR"

Deprem bölgesine gönderilen yardımlarla ilgili açıklamalarda bulunan Muş TSO Başkanı Erdal Koç, "Asrın felaketi olarak tabir edilen depremler ülkemizi büyük bir üzüntüye sevk etmiştir. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin öncülüğünde süratle başlatmış olduğumuz yardım kampanyasına üyelerimiz ve vatandaşlarımız kayıtsız kalmadı. Muş Ticaret ve Sanayi Odası olarak depremden etkilenen Hatay'ın Kırıkhan ilçesine bir tır battaniye, Adıyaman ve Malatya illerine birer tır su gönderdik. Gaziantep'in Nurdağı ilçesine ise bir araç soba gönderdik. Ayrıca Başkan Vekilimiz Metin Süne ve Genel Kurul Delegemiz Osman Tarhan, battaniye, ısıtıcı, hijyen ve yaşam malzemelerinden oluşan bir araçla birlikte Malatya iline gittiler. Yardım kampanyamız devam ediyor. üyelerimizin ve vatandaşlarımızın deprem bölgesine gönderilmek üzere odamıza teslim edecekleri malzemeleri peyderpey göndermeye devam edeceğiz" ifadelerinde bulundu.

"GÜN BİRLİK GÜNÜDÜR, DAYANIŞMA GÜNÜDÜR"

Ülke olarak her zamankinden daha fazla birliğe ihtiyaç duyulduğunu belirten Muş TSO Başkanı Erdal Koç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"10 ilimizde ciddi hasar ve yıkıma neden olan deprem felaketi hepimizi derinden üzmüştür. Arama kurtarma başta olmak üzere bölgeye yardımlarda bulunan herkesin büyük bir fedakarlıkla çalıştığını, mücadele ettiğini görüyoruz. Dayanışmanın, yardımlaşmanın kenetlenmenin en güzel örneklerini de kuşkusuz bu topraklarda görüyoruz. İnsanların yardım konusunda bir birleri ile adeta yarıştığını görmek de bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Bu felaketin yaralarını hep birlikte sarmaya, daha fazla birlik olmaya ve kenetlenmeye devam edeceğiz. Gün birlik günüdür, dayanışma günüdür. Depremde hayatını kaybedenlere bir kez daha Allah'tan rahmet diler, geride kalanlara sabırlar dilerim. Başımız sağ olsun."

Editör: TE Bilisim