Resmi Gazete'de yayımlanan Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile 422 mülki idare amirinin görev yerleri değiştirildi.

İlgili kararnamede Of Kaymakamı Hayrettin Çiçek, Gaziantep Şahinbey Kaymakamlığı'na atanırken Muş Malazgirt Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer, Of Kaymakamlığı görevine getirildi.

GÖREVİNE BAŞLADI

2022 Mülki İdare Amirleri Kararnamesi ile Of Kaymakamı olan Demirer, görevine başladı. Konuya ilişkin Of Kaymakamlığı resmi sosyal meday hesabından yapılan açıklamada, "12/08/2022 tarih ve 2022/392 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İlçemiz Kaymakamı olarak atanan Sn Yiğit Yaşar Demirer, Kurum amirleri tarafından Hükümet Konağı önünde karşılanarak 05/09/2022 tarihinde İlçemizdeki görevine başlamıştır" ifadelerine yer verildi.

VALİLİĞE ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİ

Demirer, kaymakamlıktaki resmi işlemlerin ardından Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nu makamında ziyaret etti.

HALK BAĞRINA BASTI

Muş Malazgirt'te 1,5 yıl görev yapan Kaymakam Demirer, gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleri, yaptığı ve yürüttüğü hizmetler ile spora ve sporculara verdiği destekle bölge halkının gönlünde taht kurmayı başardı.

KAYMAKAM YİĞİT YAŞAR DEMİRER KİMDİR?

Yiğit Yaşar Demirer 1991 yılında Kütahya’nın Simav ilçesinde doğdu. İlköğretimi Simav’da, lise eğitimini ise Aydın’da tamamladı. Gazi Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümü mezunu olan Demirer, İçişleri Bakanlığı tarafından açılan Kaymakamlık sınavını kazanarak Mart 2015’de Afyonkarahisar Kaymakam Adayı olarak göreve başladı.

Valilik stajını Afyonkarahisar’da, kaymakam refıkliği stajını Antalya’nın Serik ve Diyarbakır’ın Yenişehir ilçelerinde, teftiş stajını Ankara’da Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda tamamladı.

Yurtdışı stajını İngiltere’nin Sheffield şehrinde tamamlayan Demirer, Ordu’nun Gürgentepe ve Afyonkarahisar’ın Hocalar ilçelerinde Kaymakam Vekili olarak görev yaptı. Nevşehir İli Hacıbektaş İlçesi ve Ordu İli Akkuş İlçesi Kaymakamı olarak görev yapan Demirer, 29 Ocak 2021 tarihinde Muş ili Malazgirt Kaymakamlığı görevine atanmıştı.

11 Ağustos 2022 tarihli kararname ile Of Kaymakamlığına atanan Demirer, Arzu Demirer ile evlidir.

Editör: TE Bilisim