İstanbul Büyükçekmece'de iki hırsız, gece yarısından sonra Solmaz ailesinin ikamet ettiği eve girerek; bilgisayar, telefon, kredi kartı, nakit para, değerleri eşyalar ve kapının önünde duran arabayı çalarak kaçtı. Durumu, sabah uyandıklarında fark ettiklerini belirten Solmaz ailesi, büyük zorluklarla aldıkları araçlarının bir an önce bulunmasını istediklerini ifade etti.

'KAPININ ÖNÜNDE DURAN ARACI DA ÇALDILAR'

Kapının önünde park halinde duran ve Hazal Solmaz'ın yıllarca çalışıp, emek vererek aldığını ifade ettiği aracı, sabah uyandığında kapının önünde yoktu. 

"5 YILLIK BİR KREDİYLE ALMIŞTIM"

Hazal Solmaz, "Sabah 06.00 gibi işe gitmek için kalktığımda, evi havalandırıp çıkmak istedim. Sonra bir baktım araba yok. Beş yıllık bir krediyle almıştım. Ödemekte çok zorlandım. Zaten piyasada artık araç almanın ne kadar zor olduğunu bildiğimiz için, onun yerine beş yıl değil, on yıl çalışırsam ancak yerine bir araç koyabilirim" ifadelerinde bulundu.

"AĞLAMAKTAN GÖZÜMDE YAŞ KALMADI"

Evin içinde eşinin ve kızının da bulunduğunu, ancak hiç kimsenin ses duymadığını belirten Solmaz, sırt çantasından bilgisayarının, cüzdanından ise 5 bin liraya yakın bir paranın alındığını belirtti. Ağlamaktan gözünde yaş kalmadığını ifade eden Hazal Solmaz, araba ve yükte hafif pahada ağır ne varsa, çalınan her şeyin geri getirilmesini istediğini söyledi.

Editör: TE Bilisim