İstanbul’da akıl almaz dolandırıcılık hikayelerine bir yenisi daha eklendi. Sözde ev sahibi rolüne bürünen dolandırıcı, günlük kiraladığı başkasına ait evi kendininmiş gibi bir başkasına kiraladı.

YOK BÖYLE DOLANDIRICILIK!

Bayrampaşa’daki evinden Tuzla’daki işine çok uzak olduğu için taşınmak isteyen Mustafa Molla, bir ilan sitesi üzerinden Kadıköy’den ev aramaya başladı. Bulduğu ev için ilanı veren kişiyle görüşmeye gitti.

EVİ GEZDİRİP KİRALADI!

Daireyi günlük kiralayan dolandırıcı oscarlık ev sahibi rolü yaparak kusursuz planını devreye soktu. Evi gezdikten sonra beğendiğini belirten Molla, kaparo olarak 1000 TL gönderdi. Sözleşme gününü erteleyen kiracıya İzmir’e gideceği bahanesini uyduran dolandırıcı, belirlenen günde sözleşme imzalattı. Anlaşan taraflar sözde kontratı imzaladıktan sonra ise 19 bin lira daha gönderen kiracı, dolandırıcıya toplamda 20 bin lira gönderdi.


Dolandırılan mağdur Mustafa Molla

20 BİN LİRAYI ALIP, KAYIPLARA KARIŞTI

Kadıköy’deki evi görüp beğendikten sonra Bayrampaşa’daki evlerine geri gelen Molla Çifti, eşyalarını kolileyip toparladıktan 4 gün sonra sözde ev sahibinden anahtarı teslim alacaklardı. Ama aradığı kişiye ulaşamayınca başına geleni anladı.

KENDİ ADINA TAPU DÜZENLEDİ

Filmlere konu olacak türden tuzağa kanan Molla, yaşadığı durumu şu ifadelerle anlattı;

"Günlük kiralama sitesi var oradan şahıs evi kiralamış. Evin tapu fotokopisini, hem kira kontratını kendisi getirdi kendisi imzaladı. TC kimlik numarasına kadar her şeyi doğru yazmış. Her şeyi dört dörtlük hazırlamış, bir hile hurda yöntemi de değil. Kira kontratını dahi kendi el yazısıyla doldurdu."

BAŞKALARINI DA DOLANDIRMIŞ!

Öte yandan dolandırıcının kurbanları arasında başka mağdurların da olduğu iddia edilirken konuyla ilgili açıklama yapan Avukat Ahmet Erkin, “Bunun üzerine derhal yasal işlem başlatılıyor. İstanbul Anadolu Cumhuriyet başsavcılığı tarafından soruşturma işlemleri yürütülüyor.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim