Yaratıcılığın sınırlarını zorlayan dolandırıcılar, 2020 yılında internetten pantolon sipariş ettiğini iddia ederek Mustafa Yılmaz isimli şahsı dolandırmaya çalıştı.

MESAJLARDAN BIKTI, O NUMARAYI ARADI

Dolandırıcıların hedefindeki Mustafa Yılmaz, iddiaya göre bir hukuk bürosundan 2 hafta önce mesajlar almaya başladı. Gelen mesajla şoka uğradığını ve mesajların sonu gelmeyince de kendisine mesaj gönderen numarayı aradığını belirten Yılmaz, telefonun diğer ucundaki kişinin kendisine 2020 yılında kapıda ödeme yöntemiyle internetten pantolon sipariş ettiğini, siparişinin geldiğini fakat almayıp iade ettiği için 180 lira kargo ücreti ödemesi gerektiğini söylediğini anlattı.

Ödeme yapmadıkça mesajlar da sonlanmadı. Mustafa Yılmaz’ın telefonuna her gün ‘taahhüt ettiğiniz ödemeyi yapınız’ şeklinde mesajlar gönderildi.

YA 180 YA DA 5700 LİRA

Gelen mesaja göre ise kargo parasını ödemediği takdirde sonucu daha ağır olacaktı. Dolandırıcılar, gönderdikleri mesajda taahhüt edilen ödeme yapılmazsa icra işlemine başvuracaklarını belirtirken Yılmaz, “İcra dosyası açılırsa avukat masrafları dahil 5.700 lira para istediler” dedi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

“İşin ilginç tarafı, bu dolandırıcılar benim adresime ulaşmışlar. İnanamadım böyle bir şeye” diyen Yılmaz, böyle bir sipariş vermediğini belirterek suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Editör: TE Bilisim