Zeytinburnu'nda bir döviz bürosunun motosikletli kuryesi, bankaya yüklü miktarda para götürdüğü sırada, kendisini takip eden motosikletli iki kişinin saldırısına uğradı. Takip edildiğini fark eden kurye, motosikletinden inip para dolu çantayla kaçmaya çalıştı. Bu sırada şüpheliler kuryenin arkasından ateş etti.

PARA DOLU ÇANTAYI BIRAKMADI

Kurye, vücuduna isabet eden mermilerle yaralanarak yere düşerken, motosikletten inen şüphelilerden biri, para dolu çantayı almaya çalıştı. Yaralı kuryenin çantayı bırakmaması üzerine şüpheliler, motosiklete binerek olay yerinden hızla uzaklaştı. Ambulansla hastaneye kaldırılan kuryenin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Polis, gasp girişiminde bulunan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Gasp girişimi güvenlik kamerası kayıtlarına girdi. 

ARKADAŞLARINI ARAYIP "DİKKAT EDİN" DEDİ

Çevredekiler kuryeyi, yaralı halde sokak ortasında yatarken cep telefonu kamerasıyla görüntüledi. Öte yandan yaralı kurye, cep telefonu ile iş arkadaşlarını arayarak, 'Saldırıya uğradım, dikkat edin' dedi.

KAHRAMAN KURYE KONUŞTU

Yaşadığı kabusu anlatan motokurye, ''Yanımda 15-20 bin dolar para vardı. Önce vurdu bana sonra elini beline attı ve silahı gördüm. Çantayı iki elimde tutup kaçarken iki adım atmama izin vermeden de silah sıktı. Çantayı çekmeye çalıştıkça bırakmadım, siper ettim kendime. Çekerken bir kurşunda bacağıma sıktı. Arka baldırdan girip çıktı. Onlara boyun eğmek istemedim. 9 ay önce de gasbedildilk. Bu sefer bu çantayı bırakmayacağım dedim. Para kazanmak kolay değil'' dedi.


 

Editör: TE Bilisim