Konya'da hayvancılık ve çobanlık yaparak geçimini sağlayan Fatih Erkeç, internet üzerinden görüp beğendiği bir aracı satın almak için, 700 kilometre yol katederek İstanbul'a geldi. Araç sahibi olabilmek için yıllardır para biriktirdiğini ifade eden genç adam, dolandırıcıların tuzağına düştü.

'ARACI ALMAKTAN VAZGEÇMEDİ'

Aracı teslim almak için dolandırıcılardan konum istedi. Telefonun ucundaki adam, aracı Erkeç'e teslim edecek kişinin, ortağı ve aile dostu olduğunu dile getirerek, buluşma teklif etti.

Genç adam, dolandırıcının 'ortağım' dediği adamla bir araya geldi. Daha sonra aracı birlikte ekspere gösterdiler. Arabada ekstra bir durum daha çıktı. İki çamurluk ve kapı boyalıydı. Erkeç, buna rağmen aracı almaktan vazgeçmediğini ve notere gittiklerini ifade etti.

395 BİN LİRA PARA GÖNDERDİ

Noterde tüm evraklar tamamlandı. İş artık sadece imzaya kaldığında, iddiaya göre tam da o anda genç adama bir iban verildi ve parayı hesaba göndermesi söylendi. O da dediklerini yaptı ve tam 395 bin lira para gönderdi.

BİZ ORTAK DEĞİLİZ DEDİLER

Hesaplarına para aktarılan dolandırıcılar, biz ortak değiliz diyerek telefonları kapattı. Dolandırıldığını anlayan Fatih Erkeç, Küçükçekmece Adliyesi'ne giderek şikayetçi oldu. Adaletin tecelli etmesini istediğini dile getirdi.
 

Editör: TE Bilisim