Ekran Haber’den Başak Bilgin’in haberine göre; Paris’te,13 yıl önce Trabzonlu iş insanı Bülent Cumur tarafından kurulan Paris Trabzon Kültür Derneği, 18 Ekim-30 Ekim tarihleri arasında doğa ve gemi temalı resim sergisi düzenledi.Serginin detayları hakkında açıklamalarda bulunan Bülent Cumur ‘’Kenan Demir gerçekten çok harika tablolar yapmış.Resimler Karadeniz'i anlatıyor, bizi tekrar memleketimize götürdü" ifadelerini kullandı.

‘’35 ESERİMİZİ SERGİLEDİK’’

Her yıl üç,dört tane sergi yapmaya çalışıyoruz ama pandemiden dolayı bir süre ara vermiştik ama normalleşmeyle beraber kaldığımız yerden devam ediyoruz.Bu yıl düzenlediğimiz etkinlikte ise Türkiye’den getirttiğimiz 35 eserimizi sergiledik. Resimlerde Karadeniz esintisinin hakim olduğunuda şahit olabilirsiniz.

‘’KİMSE TRABZONA FRANSIZ KALMAYACAK’’

“Etkinliklerimizi ‘Kimse Trabzon’a Fransız kalmayacak’ sloganı ile düzenliyoruz. Amacımız Osmanlı’dan bugüne kadar Türkiye’nin, İstanbul, İzmir, Selanik gibi şehirleriyle birlikte en fazla sanat eseri üretilen kentlerinden olan Trabzon’un adını, Avrupa’nın kültür başkenti Paris’te duyurmak ve Türkiye’nin tanıtımına katkıda bulunmak.”

‘’İLERLEYEN TARİHLERDE YENİ ETKİNLİKLER GÜNDEMDE’’

Güzel bir sergiyi sonlandırdık. Her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun taleple karşılaştık.İlerleyen tarihlerde yeni etkinliklerimizle yeniden karşınıza gelmeye de hazırlanıyoruz diyen Cumur ‘’Sayın Akçaabat Belediye başkanımız Osman Nuri Ekim Bey’e, Sayın Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Yaşar Erbaşaran Bey’e, Paris’de açtığımız Akçaabat’ın yetiştirdiği ressam Kenan Demir’in, resim sergisine göstermiş oldukları ilgi ve alakaya,kalpleri gibi güzel çiçeklerinden dolayı Paris Trabzonlular derneği adına teşekkür ederim saygılarımızı sunarız’’ dedi.

Editör: TE Bilisim