İş insanı İsmail Oğuz Güvenç, adının geçtiği bir soruşturmaya bakan Savcı Ferat Aslantaş’ın soruşturmadan kurtarmak için kendisinden 250 bin TL peşin, 250 bin TL de dosya kapandıktan sonra ödenmek üzere toplamda 500 bin lira ve değeri yaklaşık 84 bin lira olan iki adet lüks marka telefon istediğini iddia etmişti.

RÜŞVET SORUŞTURMASINDAN YENİ DETAYLAR

İddia üzerine Gebze Cumhuriyet Başsavcılığınca görevlendirilen başka bir savcı tarafından başlatılan ‘rüşvet soruşturması’ kapsamında incelenen tape kayıtlarında şüphelilerin soruşturma dosyasının 1 milyon TL karşılığında kapatılması amacıyla ismi belirtilmeyen bir Cumhuriyet Savcısı ile anlaşıldığı ortaya çıktı.

BALIKÇIDA BULUŞTUKLARI TESPİT EDİLDİ

Anlaşılan miktarın 200 bin TL’sinin peşin verildiğinin beyan edilmesi üzerine dosya kapsamında bulunan şüpheliler M.E ve D.K. isimli şahısların telefon sinyal bilgileri ve KGYS sistemi üzerinden yapılan kamera araştırmaları sonucunda 18 Ocak 2023’te saat 18.29 sıralarında İstanbul’un Tuzla ilçesinde bir balıkçı restoranına geldikleri tespit edildi.

Balıkçıdaki güvenlik kameralarının incelenmesi sonucunda şüphelilerin rüşvet isteyen savcı ile buluştuğu tespit edilirken soruşturma kapsamında İsmail Oğuz Güvenç ve diğer 4 şüpheli hakkında 2 ay boyunca iletişim tespiti kararı alındı.


Rüşvet istenen iş insanı İsmail Oğuz Güvenç, polise ihbarda bulunarak savcıdan şikayetçi oldu.

RÜŞVETİ EVİNDE ALDI

Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı ile iletişimde olan İsmail Oğuz Güvenç’in, 30 Ocak 2023 Pazartesi günü savcı ile adliye lojmanlarında buluşacağını ve seri numaraları alınan 150 bin lirayı kendisine teslim edeceğini beyan etmesi üzerine önlemlerini alan güvenlik ekipleri, başsavcıvekili nezaretinde parayı teslim alan savcının evinde arama yaptı.

‘Rüşvet vermek ve almak' suçunun olduğu ve suçüstü halinin gerçekleştiği tespit edilirken yapılan aramada savcının para dolu çantayı kolluk kuvvetlerine kendi rızası ile teslim ettiği bilgisine de ulaşıldı.

Yürütülen soruşturma devam ediyor.

Editör: TE Bilisim