12 yıl kesinleşmiş hapis cezası vardı, kaçtı, kendine sahte avukat kimliği çıkarttı. Ancak 'Gece Kartalları'na yakalanınca o yalan dünya noktalandı. Tezgahı bozulan firari utanmadan rüşvet vermeye kalktı...

İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde yaşanan olayda, devriye yapan gece bekçileri, durumundan şüphelendikleri bir kişiye dur ihtarında bulundu. İkaza rağmen durmayan kişi, kovalamacanın ardından bekçiler tarafından kıskıvrak yakalandı.

CEZA ALDIKTAN SONRA YURT DIŞINA KAÇMIŞ

İsminin C.K. olduğu belirlenen kişinin üzerinde ve aracında yapılan aramada sahte nüfus cüzdanı ve baro kimliğinin yanı sıra tabanca ve 113 adet mermi de ele geçirildi. Bunun üzerine bekçilere rüşvet teklifinde de bulunan sahte avukatın yasa dışı sol örgüt üyeliğinden bir süre cezaevinde yattığı, çıktıktan sonra birkaç arkadaşıyla birlikte yurt dışına kaçtığı ve yapılan yargılamasında hakkında 12 yıl hapis cezası kararı verildiği öğrenildi.

RÜŞVET VERMEYE KALKTI

Firari olarak aranan sahte avukat, kendisinii yakalayan bekçilere rüşvet teklifinde bulunsa da adalete teslim edildi. Gözaltına alındıktan sonra mahkemeye çıkarılan çakma avukat, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 

Editör: TE Bilisim