İstanbul Beyoğlu'nda turizm şirketi işleten İranlı iş insanı, telefon dolandırıcılarının kurbanı oldu. Edinilen bilgiye göre, iş insanı Fayaz Nuri, kendilerini polis olarak tanıtan ve terör operasyonu yaptıkları yalanını söyleyen dolandırıcılar tarafından kandırıldı. 

'GÖZALTI' YALANIYLA KORKUTTULAR

Dolandırıcılar, iş insanının üzerine kaç tane telefon hattı açıldığını ve kredi rakamlarını bildiklerini, kendisinin FETÖ'ye bağlı terör örgütüyle çalıştığını ifade ederek, 25 kişiyi bu sebeple  gözaltına aldıklarını söyleyerek korkutmaya çalıştı. 

'PARAYI VERDİ, BİR DAHA ULAŞAMADI

Dolandırıcıların yalanına inanan iş insanı Fayaz Nuri, 10 bin dolar ayarlayıp dışarı çıktı. Kendileriyle buluşup, parayı  teslim etti. Daha sonra kişileri aradığını fakat kimsenin telefonlarına cevap vermediğini söyledi. 

PARALARLA BİRLİKTE YAKALANDILAR

Dolandırıldığını anlayan iş insanı, gerçek polisler ile iletişime geçip durumu kendilerine aktardı. 60 saatlik güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polisler, telefon dolandırıcılarını paralarla beraber Esenyurt'ta yakaladı. Polis  paranın tamamını talihsiz adama teslim etti.
 

Editör: TE Bilisim