İstanbul’un Şişli ilçesinde kentsel dönüşüme giren binalara dadanan hırsızların tezgahını bina sakinleri bozdu.

''KENTSEL DÖNÜŞÜM'' TEZGAHI

İçlerinden biri figüran olan 4 kişilik sahte polis çetesi, gece saatlerinde gözlerine kestirdikleri binanın giriş katının camını tıklatarak “üst kat komşuya geldik” deyip içeri girdiler.

HIRSIZLAR ''POLİSÇİLİK'' OYNADI!

Hırsızlar polisçilik oynamaya çalıştı ama bina sakinleri onların bu oyununa kanmadı. Daire sakinleri, kapıyı çalarak polis olduklarını söyleyen çeteden kimlik göstermelerini istedi.

''SAHTE POLİS SAHTE KİMLİK GÖSTERDİ''

Daire sakinlerine sahte polis kimliği gösteren çete, oyununa başlıyor. “Yağmur” isimli bir kişinin bu evde oturup oturamadığını soran çete, inandırıcı olmak için evle ilgili figüran rolündeki hırsıza sorular sordu. Figüran doğru evde olduklarını ancak içeride yaşayanların ve eşyaların aynı olmadığını belirtti. Ama daire sakinleri onların bu oyununa gelmedi.

BİNA SAKİNLERİ TUZAĞA KANMADI

Amaçlarına ulaşamayan hırsızlar, ne olduğunu anlamaya çalışan daire sakinlerinin sorusuna “önemli bir şey değil karışık şeyler” cevabını vererek çekip gitti. Hırsız olduğu iddia edilen kişiler, binadan çıktıktan sonra apartmanın fotoğrafını çekip buradan uzaklaştılar.

HEPSİ SABIKALI ÇIKTI

Daire sakinleri ise hırsızlar gidince polisi aradı. Hırsıların tespiti için çalışmalara başlayan ekipler, şahıslardan birini yankesicilik yaparken güvenlik kamerası görüntülerinden tespit etti. Ekipler, polis kılıklı hırsızların kimliğini tespit ederken çete üyelerinin hepsinin sabıkalı olduğu belirlendi.

Editör: TE Bilisim