İstanbul’un Esenyurt ilçesinde site sakinleri ile yönetim arasında ek bütçe krizi çıktı.

SİTEDE 6 MİLYON LİRA KRİZİ

Site yönetimi geçtiğimiz ay 6 milyon liralık ek bütçe çıkardı. Bu ek bütçeyi fazla bulan bazı site sakinleri de karara itiraz etti. Ek bütçenin keyfi olarak çıkarıldığını belirten site sakinleri ile site yönetimi davalık oldu. Site yönetimine kayyum atanması için dava açıldı.

“YÖNETİM ELEKTRİK VE SUYU KESTİ” İDDİASI

Site yönetiminin dava açan daire sakinlerinin suyunu ve elektriğini kestiği iddia edildi. Daire sakinleri borçları olmadığı halde su sayaçlarının söküldüğünü ve sayaç dolaplarının da kilitlendiğini öne sürdü.

“YALAN SÖYLÜYOR İMAJI İÇİN AÇTILAR”

Yönetimi dava eden ve ters düşen site sakinlerinden biri olan Kadir Kökyem, dairesinin elektrik ve suyunun kesildiğini ve günlerce açılmadığını iddia etti. Su ve elektriğini yeni geldiğini belirten Kökyem, “ ‘yalan söylüyor’ imajı vermek için suyumuzu ve elektriğimizi açtılar” dedi.

YÖNETİM İDDİALARI YALANLADI

Ek bütçe krizi nedeniyle 392 konutlu sitede huzur kalmazken taraflar bir kez daha karşı karşıya geldi. Daire sakinlerinin suçladığı yönetim ise iddiaları yalanladı.

“BAZI KARARLAR OYLANMADI” İDDİASI

Site müdürü Mithat Baki, ek bütçe kararını oy çokluğuyla aldıklarını iddia ederken site sakinleri ise bütçenin 2 milyondan 6 milyona çıkarıldığı genel kurulda bazı kararların oylanmadığını öne sürdü.  

“BUNLAR ÇETE”

Toplantıda komşularla bir araya gelinerek kararların çoğunlukla alındığını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Özan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada “ 291 insan memnunsa bir baba ve oğul şikayetçiyse benim bu iki şahsa söyleyecek hiçbir şeyim yok” derken daire sakini ise bu sözlere “Hiç artistlik yapma. Siz çetesiniz çete” diyerek karşılık verdi.

SON SÖZÜ MAHKEME SÖYLEYECEK

Ek bütçe nedeniyle site sakinleri ve yönetim arasında çıkan ek bütçe krizinin çözümüne mahkeme karara verecek.

Editör: TE Bilisim