Yapay zeka, artık bir fotoğrafı bile konuşturabiliyor. Ama maalesef kötü insanların elinde, o da çok tehlikeli bir hale bürünüyor.

İNTERNETİN YENİ KABUSU: SİBER TACİZCİLER!

Genç bir kız yapay zeka kurbanı oldu. Gencin, sosyal medyadaki fotoğraflarını çalan şahıslar, müstehcen sözler içeren videolar oluşturdu. Daha sonra ise oluşturdukları videoları genç kıza mail olarak gönderip tacize başladılar. Hayatı altüst olan Aleyna Ketenci, yaşadıklarını anlattı.


Siber tacize uğrayan Aleyna Ketenci

GENÇ KIZIN HAYATINI KABUSA ÇEVİRDİLER

İstanbul’da yaşayan Aleyna Ketenci’nin sosyal medyadaki fotoğrafları kötü niyetli insanlar tarafından ele geçirildi. Genç kızın sosyal medyadaki fotoğraflarını çalan ahlaksızlar, yapa zeka aracılığıyla çaldıkları fotoğraflarla müstehcen görüntüler oluşturup genç kızın hayatını kabusa çevirdi.

FOTOĞRAFLARINI MÜSTEHCEN İÇERİK YAPTILAR!

Yaklaşık 2 ay önce sosyal medya hesabına bir mesaj geldiğini belirten 23 yaşındaki Aleyna, durumu şu sözlerle anlattı:

“Bunlar benim kendi fotoğraflarımdı. Kolaj halinde gönderilmişti. Altına böyle seni seviyorum aşkım tarzında şeyler yazılmıştı. Ben pek önemsemeden engelledim kendisini”

İNTERNET SAPIĞI, VİDEOLARI MAİLLE GÖNDERDİ

Mesajı göndereni engelleyerek kurtulduğunu zanneden genç kız, sosyal medya hesaplarını kullanmaya devam etti. Ancak 2 ay sonra telefonundaki tüm mail hesaplarına fotoğraflar yağmaya başladı. Gelen fotoğrafları açtığında ise hayatının şokunu yaşadı.

Hayatı altüst olan genç kız, şunları dile getirdi:

Varlığından bile haberim olmayan liseden kalma fotoğraflarımın bile ekran görüntüsünü almış. 18 yaşından küçükken paylaştığım fotoğraflara dahil cinsel, erotik şoplar yapmış. Bir yerden kırpmış bir yere yapıştırmış. Aynı şekilde bu fotoğrafları video haline getirmiş ağzımı oynatmış yapay zekayla Yani bu tarz şeyler gerçekten normal bir insanın aklına gelemez. Bu şeyler gerçekten bir psikopatın aklına gelebilecek şeyler bunlar.

“AİLEM ERKEK ARKADAŞIM HEPİMİZ ŞOKE OLDUK”

Görüntülerinin müstehcen video ve fotoğraflara dönüştürüldüğünü belirten genç kız, hayatının şokunu yaşadığını belirterek şunları söyledi: “Şop olduğu çok belli oluyor. Bir tane iki videoda mesela benim yüzüm var hani fotoğrafın ağzını oynatıyor. Benim ev adresimin göründüğü mailime yollayınca bu fotoğrafları yani ben de şok oldum. Erkek arkadaşım ailem herkes şok içerisinde kaldı.”

“SÜREKLİ ARKAMA BAKARAK YÜRÜME TİKİ OLDU”

Hiç tanımadığı bir tacizcinin hedefinde olan Ketenci, tacizcinin görüntüleri gönderdiği maillerin arasında iş yerinde kullandığı ve ev adresinin kayıtlı olduğu maillerinde var olduğunu belirterek “Bu yüzden ben çok endişelendim. Sürekli arkama bakarak yürüme tiki oldu. Az kalsın araba çarpıyordu bana” diye konuştu.

“ÇOK YANLIŞ BİR KİŞİYE ÇATTI”

Bir süre ne yapacağını bilemeyen Ketenci, meydanı tacizciye bırakmayarak sesini duyurmak için harekete geçti. Tacizci için “korksun benden, çok yanlış bir kişiye çattı” diyen genç kız sonuna kadar olayın peşinde olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilisim