Son zamanlarda kira artışları nedeniyle yaşanan ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıkları davaların artmasına neden oldu. Bir yıl önce dava yükü yüzde 20-30 civarındayken şu an bu yük yüzde 50-60 civarına çıkmış durumda...  Ev sahiplerinin ‘ya fiyat artar ya da çıkarsın’ dayatmasına karşın kiracılar çaresiz kalırken hukukçular ise hem kiracıların hem de ev sahiplerinin haklı olduğunu belirterek "Kiracılar gelirini aşan taleplerle karşılaşıyor, ev sahipleri de enflasyon şartlarında zam yapmak istiyor. İki taraf da haklı. Mahkemeler çok yoğun" diyor.  Konuya ilişkin Ekran Haber'e konuşan Av. Abdullah Adır ''Tahliye davaları ile birlikte; hakaret, tehdit, konut dokunulmazlığını ihlal suçu ve yaralama suçları birlikte açılır oldu'' dedi.

Av. Abdullah Adır

Kiracı ve ev sahibi sorunları her dönem mevcut olan kronik hukuki sorunlardan birisi. Çözüm ise eski kiracıların kira kontratı süresinin 5 yılı doldurmasından sonra uyarlama davaları ile rayiç bedellere çekilmesi ve ya ödenmeyen kiralar üzerinden tahliye davalarına gidilmesi olarak defalarca tüm hukukçular tarafından belirtildi.

KONUT DOKUNULMAZLIĞININ İHLALİ SUÇU

Hukuki yollara başvurmayarak ikili diyalog ile çözüme ulaşmaya çalışan ev sahibi veya kiracılar, görüşmeler sonucunda farklı davaların açılmasına sebebiyet vermekte. Tahliye davaları ile birlikte; hakaret, tehdit, konut dokunulmazlığını ihlal suçu ve yaralama suçları birlikte açılır oldu. 

Ev sahibi 'Ne yapabilirim' diyerek paylaştı! Sosyal medyada '850 Euro'  tartışması - Son Dakika Haberler

İKİLİ İLİŞKİLERDE AĞIZDAN ÇIKACAK SÖZLERE DİKKAT!

Ev sahibi ve kiracılar, ikili ilişkilerinde ağızlarından çıkacak her söz ve yapacakları fiillerine dikkat etmek zorunda. Tahliye davasının yanında, yazılı ya da tanık ile ispat edilecek şekilde suçlardan dolayı suç duyurusunda bulunmamanın hiç zor olmadığını ve bu sürecin de insanlara esas derdi olan kiralama mevzunu unutturduğunu bir hukukçu olarak hatırlatmak isterim. 

''DİMYATA PİRİNCE GİDERKEN EVDEKİ BULGURDAN OLMAYIN''

Adır ''Son zamanlarda adliyelerdeki şikayet meselelerinin büyük çoğunluğunun kira uyuşmazlığı yanında bu uyuşmazlığı çözüme kavuşturmada kullanılan yöntemlerden kaynaklı olduğunu da belirtmek isterim .Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmak deyimini bizzat yaşamak istemeyen tarafların medeni bir şekilde dava yoluna gitmeleri gerekmektedir'' ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim