BDDK yenilenmiş cep telefonlarının satışı konusuna yayımladığı kararla cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan tüketici kredilerinde vade sınırının belirlenmesinde dikkate alınan 3 bin 500 TL tutarının 5 bin TL'ye çıkarıldığını duyurdu. Karar yükselen kur farkı sebebiyle telefon almak konusunda sıkıntı yaşayan vatandaşın yüzünü güldürdü.

Esnaf 'Mehmet Sandıklı'

PİYASANIN BEKLEDİĞİ HAREKET GELDİ!

Alınan karar hakkında Ekran Haber'den Başak Bilgin'e konuşan Mehmet Sandıklı, bu kararın piyasayı hareketlendireceğini vurguladı ve "Hem esnaf açısından hem de tüketici açısından kesinlikle olumlu olacak. Piyasaların hareketleneceğini düşünüyorum. Karar sayesinde nakit alım gücü kısıtlı olan vatandaşta taksitle daha rahat alışveriş yapabilecek." dedi.

REKABET ARTACAK!

Yapılan düzenlemenin yalnızca "yenileme merkezi" veya "yetkili satıcı" tarafından satışa sunulmuş "yenilenmiş ürün" kategorisindeki cep telefonlarını kapsaması ise sıfır telefonlar açısından piyasada rekabeti kızıştıracak. Mehmet Sandıklı, kendisi gibi esnaf olan hemen herkesin bu kararın genişletilmesini umduğunu söyledi.

'DAHA FAZLASINI BEKLİYORUZ'

Sandıklı, "Yalnız bu karar sadece yenilenmiş cihazlarla sınırlı değil de bütün telefonlara uygulanması, satışların artmasında ve piyasanın çok daha hareketlenmesinde etkili olurdu" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim