Telefon ve internet dolandırıcılarının son hedefi ünlü tiyatrocu Abdullah Şahin oldu. Araba kiralamak için girdiği internet sitesinde resimlerinden beğendiği aracı kiralamak için satıcıyla iletişime geçen Şahin’den 10 bin TL kapora alındı. Daha sonra dolandırıcılara kendisini tanıtan Şahin, ikinci gelen telefonla bir kez daha kandırıldı. Aracı satın almadan sigorta yaptırması gerektiğini söyleyen dolandırıcılara bu kez de 8 bin 400 TL ödeyen sanatçı, işlemlerin gecikmesiyle şüphelenince dolandırıldığını anladı.

ÖNCE POHPOHLADILAR, SONRA DOLANDIRDILAR

Telefonda kendisinden para almak için pohpohlandığını söyleyen Şahin, "Eskiden çok seyretmiştik sizi, çok güldürmüştünüz. Mutlu oldum, kısa süren bir mutluluktu" dedi.

YASAL YOLLARA BAŞVURDU

Kendisinden 15 günlük kira bedeli olarak 15 bin lira istendiğini ancak sıkı pazarlık sonucu 10 bin liraya düşürdüğünü ifade etti. Nilgün Belgün’den olan kızı Oylum Şahin’in devreye girmesiyle parasını geri almak için yasal yollara başvuran Şahin, "Gençliğimizde bu boyutlarda kandırmaca yoktu. Bu haber de benim yaşımdakilere örnek olur" diyerek uyarıda bulundu.

Editör: TE Bilisim