Ekran Haber'in edindiği bilgilere göre, dünya tahıl krizini konuşurken Birleşmiş Milletlerden pirinç stoğu azalıyor uyarısı geldi. Tarihin zirvesine çıkan fiyatlar tüketici korkuturken, Ekran Haber ekibi Türkiye'de yaşanabilecek olası pirinç ve bakliyat senaryosunu konunun uzmanlarına sordu.

Cemal Özen

BAKLİYATIN TADI KAÇTI!

Markette osmancık pirincin kilosu 17 lira 99 kuruştan satılıyor. Baldo pirinçteyse fiyatlar 26 lira 99 kuruşa kadar çıkıyor. Mayıs ayı verilerine göre ise uluslararası ölçekte pirinç fiyatları son 12 ayın zirvesine çıktı.Konuya ilişkin konuşan, MÜSİAD Gıda Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulu Başkanı Cemal Özen ''Tüm gıda ürünlerinde yükselmeler oldu, bakliyatta da oldu.Pirinç üretiminde ufak bir sıkıntı olma ihtimalini düşünüyoruz'' dedi.

Şemsettin Memiş

PİRİNÇ KRİZİ KAPIDA MI?

Fiyatlar katlanırken, Birleşmiş Milletler'e bağlı gıda ve tarım örgütü pirinç stoğunun azaldığı uyarısını yaptı. İstanbul Ticaret Borsası Üyesi Şemsettin Memiş ise ''Tüketicilerimiz rahat olsun dünya'da en son gıdada sıkıntı yaşayacak ülke Türkiye'dir'' dedi.

''FİYAT DÜŞMEYECEK AMA ARTIŞLAR DAHA DENGELİ OLACAK''

Peki korkulan olursa, bu durum etiket ve raflara nasıl yansır düşüncesi, vatandaşın aklından soru işaretine neden oldu. Cemal Özen ''Fiyat düşmeyecek ama artışlar daha dengeli olacak. Eylül, Ekim'e kadar fiyatların fazla yükselmeyeceği düşüncesindeyiz'' ifadelerini kullandı.

Manavgat Gıda

Editör: TE Bilisim