Elimizden düşmeyen cep telefonlarımız, çok geçmeden yorgun düşüyor ve bataryalarıyla ikinci günü neredeyse göremiyor. Bazen de günde iki veya üç kez dahi şarja ihtiyaç duyuyor. Bu süreçte dışarıda olan bazıları, telefonlarını peçok noktada bulunan ortak şarj istasyonlarında dolduruyor. Bazılarında kendiliğinden kablosu bulunan bazılarında ise bazılarında ise sadece USB girişi bulunan bu ortak şarj istasyonlarına karşı uzmanlardan uyarı geldi.

BANKA HESABI, TELEFON VE DİĞER BİLGİLER...

Bu gibi şarj ünitelerinde kablonun değiştirilerek üzerine çeşitli donanımlar eklenerek uzaktan telefona çok rahatlıkla erişebilebileceğini belirten uzmanlar, "Telefonunuzu şarj edeceğim derken birileri telefonunuzun içine sızabilir. Kesinlikle mümkün bu, ondan dolayı telefonlara çok dikkat etmek gerekiyor. Program yükleyebilirler. Sizi izleyebilir; banka hesaplarınıza erişebilir, görüntüleriniz alınabilir ve fotoğraflarınız sizin haberiniz olmadan kameranızı açabilirler" dedi.

OTOBÜSLERDEKİ USB GİRİŞLERİ GÜVENLİ Mİ?

Uzmanlar, toplu taşımalardaki USB girişleri için güvenlik tedbirlerinin alınmış olduğunu ancak kötü niyetli birilerinin bu gibi yerlere de aynı düzeneği koymuş olabileceğini de ifade etti.

VATANDAŞLAR ENDİŞELİ

Vatandaşlar ise mecbur kalmadıkça telefonlarını bu gibi yerlerde şarj etmediklerini söylerken bazıları mesajları arkadaşlarından dahi saklarken başkaları tarafından izlenmesinden çok rahatsızlık duyacaklarını belirtti.

Editör: TE Bilisim