Ekran Haber’in edindiği bilgiye göre, Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde kurulan JASAT dedektifleri, 22 yıllık bir cinayeti daha çözerek bir kez daha suçluların korkulu rüyası oldu.

22 YILLIK CİNAYET DOSYASI TEKRAR ARALANDI

Bu kapsamda Manisa İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı JASAT dedektifleri, Akhisar ilçesinde tam 22 sene önce işlenen bir cinayetin dosyasını tekrar araladı.

‘DAYIBAŞI’ NASIL ÖLDÜRÜLDÜ?

Manisa’nın Akhisar ilçesine 22 yıl önce mevsimlik işçi olarak Şırnak’tan gelen M.A isimli şahıs, 26 Ekim 2001 tarihinde silah ile göğüs bölgesine aldığı 3 el ateş nedeniyle hayatını kaybetmişti.


Hayatını kaybeden M.A

CİNAYETİN NEDENİ ‘YASAK AŞK’

Cinayet şüphelilerinin de cinayete kurban giden ‘dayıbaşı’ yani işçilerin başı olarak bilinen şahıs ile birlikte Şırnak’tan Akhisar’a mevsimlik işçi olarak geldiği tespit edildi. ‘Dayıbaşı’ olarak bilinen maktulün yaşadığı yasak gönül ilişkiden dolayı şüpheli mevsimlik işçiler ile arasında husumet oluştu. Husumet nedeniyle mevsimlik işçiler tarafından tarladan bir araçla alınıp götürüldükten sonra ‘dayıbaşı’nın ölü olarak bulunduğu tespit edildi.

JASAT DOSYAYI ALDI

22 yıllık cinayet dosyasını yeniden ajan JASAT dedektifleri, dosyayı didik didik ederek dosya kapsamındaki şüpheliler üzerine yoğunlaştı. Yapılan sorgulamalar sonucunda şüphelilerin yıllardır firari olduğunu ve olay tarihinden itibaren herhangi bir hareketlilik olmadığını belirleyen ekipler, şüphelilerin aile fertlerini incelemeye aldı.

SAHTE KİMLİKLE YENİ HAYAT

Yapılan detaylı inceleme ve araştırmaların sonucunda, şüpheli şahısların yaklaşık 22 yıldır firari olan şahısların İzmir’in Bayındır ilçesinde sahte kimlik ile hayatlarını sürdürdükleri tespit edildi. Şüphelilerin dini nikahla evlendiklerini ve bu evliliklerden cinayet tarihinden sonra ve yakın zamanlarda çocuklarının dünyaya geldiğini tespit eden JASAT dedektifleri, şüphelilerin çocukları ve aile fertleriyle birlikte Bayındır’da yaşadıklarını ve çocukların burada eğitim gördüklerini tespit etti.

JASAT DEDEKTİFLERİ İZMİR’DE ADIM ADIM TAKİPTE

Yapılan kapsamlı çalışmaların ardından cinayeti çözmede kararlı olan Akhisar JASAT dedektifleri, 6 Mart 2023 Pazartesi günü firarilerin yakalanması için İzmir’e geçti. Bayındır ilçesinde saha çalışmalarına başlayan JASAT timleri, şüphelilerin çocuklarının ilçedeki bir okulda eğitim gördüklerini tespit etti. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerin ardından şüphelilerin inşaatlarda çalıştıkları ve aileleriyle birlikte aynı adreste yaşadıklarını tespit eden ekipler, şüphelilerin komşuları üzerinden adreslerde yaşayanların kim olduklarını tespit etmek adına yapılan soruşturmada şüphelilerin kendilerini farklı isimler ile tanıttıkları belirlendi.

ADRESLER TESPİT EDİLDİ

İnşaatlarda işçi olarak çalışan şüphelilerin oturdukları mahalleyi de belirleyen JASAT dedektifleri, cinayetin sır perdesini indirmek çalışmalarını adım adım sürdürdü. Günlerce süren takip sonucunda şüphelilerin kendilerini çevrelerine farklı isimlerle tanıttığını çözen ekipler, şüpheli şahıslardan birinin çocuğunun okula devamsızlık ettiğini tespit ettikten sonra JASAT timleri ikamete giderek şahısların daha önce belirlenen adreslerini teyit etmeyi başardı.

OPERASYON İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

Adreslerin teyit edilmesinin ardından cinayeti çözmeye kararlı olan JASAT dedektifleri, şüphelilerin yakalanması için harekete geçti. İlgili makamlardan alınan talimatların ardından operasyon için düğmeye basan ekipler, belirlenen adreslere 8 Mart Çarşamba günü saat 03.00’da eş zamanlı operasyon düzenledi.

CİNAYET ŞÜPHELİSİ 4 FİRARİ HAPSİ BOYLADI

Operasyonda, “adam öldürme” suçundan yakalama kararı bulunan cinayet şüphelileri F.İ., M.İ., M.İ ve İ.İ. isimli şahıslar “adam öldürmek cürümleri” suçundan gözaltına alındı. Gözaltına alınan 4 şüpheli işlemlerinin ardından sevk edildikleri Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Editör: TE Bilisim