Aziz Nesin'in 'Yaşar ne yaşar ne yaşamaz' adlı eseri gerçek oldu. Almanya'da yaşayan Türk vatandaşı Halil İbrahim Gönenç, tatil için geldiği Türkiye'de aldığı acı haberle sarsıldı. Gönenç kayıtlara yanlışlıkla, Kahramanamraş'ta meydana gelen çifte deprem felaketinde enkaz altında kalarak öldüğü ve gömüldüğü şeklinde geçirildiğini iddia etti.

İSTANBUL'A GELDİ, 'ÖLDÜĞÜ'NÜ ÖĞRENDİ

Üç seneden beri yurt dışında Almanya'nın Limburg şehrinde eşi ve çocuğuyla birlikte yaşadığını söyleyen genç adam, "İstanbul'a girdiğim anda "ölü olduğumu ve de kimliğim, pasaportumun şu an geçersiz olduğu" söylendi" dedi.

YAŞADIĞINI KANITLAMAYA ÇALIŞIYOR

 "6 şubat depreminde enkaz altında kalmışım. Ölü olduğumu ve gömüldüğümü söylüyorlar. Benim yerime kimi gömdüler onu da bilmiyorum; bu da bir muamma" dedi. Şu an çok zor bir durumda olduğunu belirten Gönenç, herkese yaşadığını kanıtlamaya çalıştığını söyledi. 

ALMANYA'YA DÖNEMEDİ, TÜRKİYE'DE KALDI

Ölmediğine dair şikayetitte bulunduğunu da söyleyen Gönenç, Almanya'ya dönemediğini belirterek "16 Nisan'dan beri çocuğum ve eşimle birlikte burada çok mağdurum. Benim tekrar yurtdışına dönmem lazım" diyerek isyan etti.

Editör: TE Bilisim