Gaziosmanpaşa'da akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Bir hırsızlık çetesi, 'Hayır yapıyoruz' yalanıyla Mediha Kara'yı kandırdı. Binlerce lirasından olan yaşlı kadın isyan etti.

DÜĞÜN İÇİN SAKLADIĞI ALTINLARI ÇALDILAR

Bir hırsızlık çetesi, 'Hayır yapıyoruz' yalanıyla 84 yaşındaki kadının evine girdi. İddiaya göre vicdansız üç hırsızdan ikisi lavaboya gitme bahanesiyle yaşlı kadının dikkatini dağıttı. 84 yaşındaki kadın, kendisini kandıran hırsızlık çetesine bir miktar para ve 350 bin lira değerinde ziynet eşya kaptırdı. Oğlunun düğünü için biriktirdiği altınlardan olan kadın, çetenin dünür olma teklifinde de bulunduğunu söyledi.

SOYUP SOĞANA ÇEVİRDİLER

Mağdur Mediha Kara, ''Maaşımı da altınlarımı da almışlar. 15 cumhuriyet altını, 10 yarım altın, 10 çeyrek bilezik ve 5 bilezik vardı. Eve gelen kadınların elinde de bir zarf var, zarfın içinde de 100 lira vardı. Yedi kişinin hayır parası var sen kime istersen ver dedi. Bende tamam diyerek altınları sakladığım dolaba koymasını söyledim'' dedi.

ŞİKAYETÇİ OLDU

Pişkin hırsızlar çocukların okul çıkış saati geldi diyerek evden ayrıldı. İlk gün yaşanan hırsızlık olayını fark etmeyen Mediha Kara, bir gün sonra parayı koyduğu yerde bulamadı. Hırsızlığını fark eden kadın, polise giderek şikayetçi oldu. Ekipler her yerde o çeteyi arıyor.

Editör: TE Bilisim