Ankara'da bir sürücü, her zaman yakıt aldığı benzin istasyonuna giderek aracınının deposunu tam doldurdu. Ancak bir süre sonra yolun ortasında kalan aracını servise götürdüğünde hayatının şokunu yaşadı.

Edinilen bilgiye göre, Ankara'nın Çankaya ilçesinde yaşayan Ulaş Aktaş, yeni aldığı aracıyla her zaman uğradığı benzin istasyonundan 46 litre benzin aldı. Benzini aldıktan sonra yola çıkan Aktaş, bir süre sonra aracındaki motor arızası ikazını gördü. Bir anda yolda kalan aracını, marşa basarak çalıştırmak istese de bir sonuç alamadı.

'BENZİN ALDI SU ÇIKTI'

Bunun üzerine bir çekici çağırarak aracını aldırdı ve servise götürdü. Burada benzin pompasından su gelip gelmediği kontrol edildi ancak iddiaya göre, benzin yerine başka bir maddenin geldiğini fark etti.

'O AN ARACI BİLE SATMAK GELDİ İÇİMDEN'

Olayın mağduru Aktaş, "Akaryakıt istasyonundan 46 litrelik bir benzin aldım; bir şişe su geldi. Bir şok geçirdim yani, çünkü çok yeni bir araba. Motor arızasını görünce zaten başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Çünkü mümkün olmayan bir şey. O an aracı satmak bile geldi içimden. Serviste benzin pompasından benzin geliyor mu acaba diye kontrol etmek istedik. Marşa bastığımız zaman benzin yerine başka bir maddenin geldiğini fark ettik" dedi.

'FİRMA ÇÖZÜMCÜL YAKLAŞMADI'

Yaklaşık olarak 5-6 bin lira masrafının olduğunu belirten sürücü, "Bahsi geçen firma da konuyla alakalı çok çözümcül yaklaşmadı. Firma benzine su karıştırıldığı iddiasını reddetti, yetkili firma kendileri önce inceleme yapmak istediklerini söyledi" diye konuştu.

KONUYU YARGIYA TAŞIDI

Aracı şimdilik çalışsa da konuyu EPDK'ya taşıtan Aktaş, hakkını yargı yoluyla aramaya başladığını ifade ederek "EPDK konuyla alakalı emsal davaların var, benim haklı olduğum ve yardımcı olmazlarsa dava açacağım" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim