İstanbul'da ikamet eden iki vatandaş, çalıştıkları iş yerinden birinin aracı olmasıyla, Çin'den araba anahtar parçaları ithalatı yaptığını dile getiren iş adamının, saadet zinciri adını verdiği sistem yöntemiyle dolandırıldı.

'HAFTADA 5 BİN LİRA KAZANÇ'

İddialara göre dolandırıcı mağdurlara, paralarını hızlı bir şekilde arttıracağını ve ne kadar kazanırsa o kadar fazla para vereceğini, haftada 5 bin lira kazanç sağlayacaklarını söyledi. 
Sözde iş adamının, yalan söylemediğini ve asla hak hukuk yemediğini ifade ettiğini söyleyen vatandaşlar vaatlere inanarak mal ve mülklerini satıp, kâr elde edeceklerini umarak paraları dolandırıcıya teslim etti.

450 BİN LİRALIK ARSASINI SATTI

Talihsiz kadınlardan biri Çerkezköy'de bulunan 450 bin liralık arsasını sattı. Paraları da siyah bir poşetin içine koyarak dolandırıcıya verdiğini söyledi.

YARGI YOLU TIKALI

1,5 yıl sonra dolandırıldığını anlayan kadın, icra başlattıklarını fakat dolandırıcıların üzerine kayıtlı hiçbir şey olmaması sebebiyle yargı yolunun da tıkandığını dile getirdi. Kendisini dolandıran kişilere seslenerek, arsasının ederi kadar parayı geri vermelerini talep etti.
İddialara göre dolandırıcılar daha onlarca kişiyi mağdur etti ve yaklaşık 20 milyona yakın bir vurgun yaptı.

Editör: TE Bilisim