Kahramanmaraş merkezli depremler 11 ilde büyük yıkıma yol açtı. O illerden biri de Hatay’dı. Büyük felakete Antakya’da yakalanan Duman ailesinin evleri ağır hasar aldı. Depremde canını zor kurtaran aile Ankara’da yeni bir sayfa açmak istedi fakat burada da başlarına gelmeyen kalmadı.

YÜREKLERİ KANATAN OLAY!

İki çocuklarıyla birlikte başlarını sokacak yuva aramaya başlayan Duman ailesi, bütçelerine uygun birkaç ev buldular fakat aldıkları cevaplarla bir kez daha sarsıldılar. İnsanlığını kaybeden ev sahipleri, depremzedede aileyi kiracı olarak kabul etmedi. Bir ev sahibi “depremzedesiniz” dedi, bir başkası “kirayı karşılamazsınız” diyerek kiraya vermekten vazgeçti.

“DEPREMZEDELERE EV VERMİYORUZ”

Depremzede Duman ailesine insafsızlığın, vicdansızlığın belki de en uç noktasını yaşatan bazı ev sahipleri, “depremzedelere ev vermiyoruz” diyerek aileyi geri çevirdi.

EV BULAMAYAN AİLEDEN SİTEM

Aldıkları cevaplar karşısında ikinci kez sarsılan Duman ailesinin babası, “Bize denilen şu: ‘Siz depremzedesiniz, biz size kiraya vermeyeceğiz’” derken eşi ise “Biz ne yaptık ki. Çalmadık çırpmadık. Bir şey yapmadık” diyerek yaşadıkları duruma sitem etti.

“HER ŞEYİMİZİ 30 SANİYEDE KAYBETTİK”

Ev sahibinin 2-3 ay sonra kaçıp gideceklerinden şüphelendiği için depremzedelere ev vermeme kararı aldığını söylediğini belirten ve “Evimiz vardı, düzenimiz vardı. İş yerimiz vardı. Biz 30 saniyede her şeyimizi kaybettik” diyerek yaşadıkları acıyı anlatan Duman ailesinin annesi, “Kimisini arıyoruz zaten depremzede deyince direkt kapatıyorlar telefonu. Zaten ev bulsak eşyamız yok hiçbir şeyimiz yok. Nasıl ilerleyeceğimizi bile bilmiyoruz. Hepimizin psikolojisi bozuk. Merhamet, acıma yok. Bir el atsalar gerçekten çok seviniriz. Biz de yaşamak istiyoruz. Ayakta kalmak istiyoruz“ dedi.

DEPREM SONRASI FAHİŞ KİRAYA SORUŞTURMA

Duman ailesi Ankara’da bir misafirhaneye yerleşti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, konut satış ve kiralama bedellerinde depremden sonra ciddi artışlar yapıldığının tespit edilmesi üzerine soruşturma başlattı.

Editör: TE Bilisim