Artan kira fiyatları nedeniyle kiracılar ile mülk sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar devam ediyor. Kira anlaşmazlığının son örneklerinden biri İstanbul’un Kartal ilçesinde yaşandı. İddiaya göre, dükkan sahibinin zam teklifini kabul etmeyen kiracı, arkasında pislik dağı bırakıp gitti.

ZAMDA ANLAŞAMADILAR

Kartal Esentepe’deki dükkanını 2,5 yıl önce 4 bin 500 liraya kiraya veren Murat Hızlı, yılbaşında dükkanın kirasını 10 bin liraya çıkardı. Kiracısının 2022’nin sonuna kadar kirasını ödemekte hiçbir sorun çıkarmadığını belirten Hızlı, zamdan sonra kiracısıyla anlaşmazlık yaşamaya başladı. İddiaya göre kiracısı kirayı fazla buldu ve ödemedi.


Dükkanın kiraya verilmeden önceki hali

''SON 3 AY KİRAYI ÖDEMEDİ''

İddiaya göre, kiraya gelen zam sonrası kiracı, mülk sahibine ne kirayı ödeyeceğini ne de dükkandan çıkacağını söyledi. Yaşanan bu tartışma sonrası 3 ya boyunca kira ödemeyen kiracı ile mülk sahibi sözleşmeyi feshetme kararı aldı.

KİRACI ARKASINDA PİSLİK DAĞI BIRAKTI

İddiaya göre, kiracı ödemediği ayların kirasına karşılık eşyaları dükkan sahibine bırakacaktı. Ama anlaşıldığının aksine tüm eşyaları alıp giden kiracı, dükkanı da kırıp döküp çöplük içerisinde bıraktı.


Dükkanın kiracı çıktıktan sonraki hali

“TARUMAR EDİP KAÇTILAR”

Dükkanın bulunduğu semtte 10 bin liraya 1+0 dairenin bile kiraya verilmediğini belirten Hızlı, kiracısıyla yaşadığı anlaşmazlığa ilişkin şunları söyledi: Burada 1+0 daire vermiyorlar 10 bin TL’ye. Burası kocaman bir iş yeri yani… ‘Ödemiyorum da’ dedi ‘çıkmıyorum da buradan’ dedi. ‘İstediğiniz yere gidip mahkemeye verebilirsiniz’ dedi. Her yer çöptü leş gibiydi. 3 gün burayı temizlemekle uğraştık. Tarumar edilmiş bir şekilde dükkana zarar verilmiş bir şekilde kaçıp gittiler.

“100 BİN LİRA ZARARDAYIM”

Ödenmeyen kira borcunun 30 bin lira olduğunu belirten mülk sahibi, “Ben onlar çıktıktan sonra buraya geldim kendi dükkanımı tanıyamadım. Burada 4'e 3.5 cam vardı ısı cam onu da kırmış gitmişler. Dükkanda 70 bin lira zararım var.” diyerek duruma sitem etti.

Kiracı da mülk sahibi de birbirinden şikayetçi olurken son sözü mahkeme söyleyecek.

Editör: TE Bilisim