Türkiye'nin 22. Başbakanı Tansu Çiller'in eşi Özer Uçuran Çiller'in vefatı, herkesi derinden üzdü. Vefat haberi sonrasında Özer Uçuran Çiller'in hayatı araştırılan konular arasında yerini aldı. Sosyal medya kullanıcıları tarafından merak edilen ve sorgulanan isimler arasında yer alan Özer Uçuran Çiller neden öldü, kaç yaşındaydı? gibi soruların yanıtları araştırılıyor. İşte detaylar..

Özer Uçuran Çiller 2

ÖZER UÇURAN ÇİLLER NEDEN VEFAT ETTİ, KAÇ YAŞINDAYDI?

Eski başbakan Tansu Çiller'in eşi olan Özer Uçuran Çiller 86 yaşında kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti. Bir süredir diyaliz tedavisi gören Özer Uçuran Çiller, geçirdiği kalp krizi sonucu Yeniköy'deki evinde hayatını kaybetti.

Özer Uçuran Çiller3

ÖZER UÇURAN ÇİLLER KİMDİR?

Özer Uçuran Çiller, 21 Eylül 1937 yılında dünyaya gelmiştir. Türkiye'nin 22. Başbakanı Tansu Çiller ile 1963 yılında evlenmiş ve ardından "Çiller" soyadını almıştır. Çiftin iki çocukları bulunmaktadır.

Özer Uçuran Çiller, Boğaziçi Üniversitesi'nde mühendislik ve yüksek mühendislik derecelerini tamamlamıştır. Amerika'da Boston ve Connecticut üniversitelerinden MBA derecesi kazandı. 1975 yılına kadar Amatek Inc. şirketinde Holding Ekonomik Kontroller Direktörü olarak görev yapmıştır.

Özer Çiller, 8 yıl Amerika'da kaldıktan sonra Türkiye'ye dönmüş ve Mehmet Emin Karamehmet'in yanında Çukurova Holding'te CEO olarak görev yapmıştır. 1981 yılında eşi Tansu Çiller ile beraber Marsan Marmara Holding'i kurmuştur. Eşi Tansu Çiller'in siyasete atılıp 1993 yılında ilk kadın başbakan olmasının ardından Türkiye'nin ilk "second gentleman" unvanını almıştır. 2000'li yılların başlarından itibaren alternatif tıbba merak salan Özer Çiller'in bu konuda yayınlanmış kitapları bulunmaktadır. Özer Uçuran Çiller ayrıca gazetelerde köşe yazarlığı da yapmıştır.

Bir süredir diyaliz tedavisi gören Özer Uçuran Çiller, geçirdiği kalp krizi sonucu Yeniköy'deki evinde hayata gözlerini yumdu.

Editör: Nurseli Fırat