İSLAMABAD (AA) - Pakistan'da geçici hükümetin Başbakanı Anvarul Hak Kakar, İran ile ikili ilişkilerin daha da güçlendirilmesi için kararlılığını yineledi.

Radio Pakistan'daki habere göre, resmi ziyaret kapsamında Pakistan'a gelen İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, başkent İslamabad'daki Başbakanlık Ofisi'nde Kakar tarafından kabul edildi.

Görüşmede, Kakar, İran ile Pakistan arasındaki yakın ilişkilere vurgu yaparak, Tahran ile ikili ilişkilerin daha da güçlendirilmesi için kararlılığını yineledi.

Kakar, ortak zorlukların işbirliği temelinde yaklaşımla uluslararası hukuka, Birleşmiş Milletler Sözleşmesi'ne ve özellikle iki ülkenin egemenliği ve toprak bütünlüğüne saygı çerçevesinde ele alınması gerektiğine işaret etti.

- İran ile Pakistan arasındaki gerginlik

İran, 16 Ocak'ta Pakistan topraklarına füze ve hava araçlarıyla saldırı düzenleyerek terör unsurlarını hedef aldığını duyurmuştu.

İslamabad yönetimi, 17 Ocak'ta Tahran Büyükelçisi'ni geri çağırma kararı alırken, ziyaret maksadıyla ülkesinde bulunan İran'ın İslamabad Büyükelçisi'nin de bir süre geri dönmeyebileceğini Tahran'a bildirmişti.

Pakistan da 18 Ocak'ta İran'ın sınır bölgesindeki bir noktayı füzelerle vurarak, teröristlere yönelik harekat yaptığını duyurmuştu.

Taraflar birbirini kınarken, saldırılarda sivillerin öldüğünü, "dost ve kardeş ülkeler" olarak birbirlerinin toprak bütünlüklerine saygı duyduklarını açıklamıştı. İki gün süren gerilim çok hızlı yatışırken, taraflardan yumuşama mesajları gelmişti.

İki ülke büyükelçilerinin 27 Ocak'ta yeniden görevlerine döndüğü bildirilmişti.

Kaynak: aa