İSLAMABAD (AA) - Pakistan ordusunun başındaki Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Asım Munir, güvenlik endişelerinin giderilmesi için İran ile sürdürülebilir ilişkinin ve mevcut iletişim kanallarının iyileştirilmesinin önemine vurgu yaptı.

Pakistan ordusundan yapılan açıklamaya göre, resmi ziyaret kapsamında ülkeye gelen İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Ravalpindi'deki Genelkurmay Başkanlığında Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Munir ile bir araya geldi.

Görüşmede, iki ülkeyi birbirine bağlayan tarihi, dini ve kültürel bağlara atıf yapılarak, ikili ilişkilerin güçlendirilmesi ve karşılıklı kaygıların daha iyi anlaşılması vurgusunda bulunuldu.

Munir, güvenlik endişelerinin giderilmesi için İran ile sürdürülebilir ilişkinin ve mevcut iletişim kanallarının iyileştirilmesinin önemine işaret etti.

Bir başka ülkenin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı duyulmasının altını çizen Munir, bunun devletler arası ilişkilerde temel nokta olduğuna dikkati çekti.

Abdullahiyan ile Munir, terörün ortak tehdit olduğunu belirterek, ortak çaba, iyi koordinasyon ve istihbarat paylaşımıyla bu soruna karşı konulması gerektiğini vurguladı.

Pakistan ile İran, iki kardeş ülke arasında sorun çıkarmak isteyenlere izin vermemek için yakın çalışmaya devam etme konusunda kararlılıklarını teyit etti.

Kaynak: aa