CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen ve sosyal medyada paylaşılan para sayma görüntülerine ilişkin soruşturma kapsamında, iş insanı Hüseyin Köksal'ın ifadesi alındı.

Huseyin Koksal 29032024 2

İSTANBUL ADALET SARAYI’NA ÇAĞRILDI

Savcılık tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, Hüseyin Köksal Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na çağrıldı. İfade işlemleri için adliyeye gelen Köksal, savcılık katına çıkarıldı. Köksal, savcılık tarafından "şüpheli" sıfatıyla ifadesi alındıktan sonra adliyeden ayrıldı.

Huseyin Koksal 29032024 3

SORUŞTURMA KAPSAMINDA YAPILAN İŞLEMLER

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı sosyal medya hesaplarında dolaşıma sokulan ve "Fatih Keleş'in CHP İstanbul İl Başkanlığında para destelerini sayarken çekilen görüntüleri" olarak paylaşılan videolar üzerine resen soruşturma başlattı.

İFADESİ ALINANLAR

Soruşturma çerçevesinde İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş, eski CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas, eski CHP İstanbul İl Başkanlığı Basın Danışmanı Can Poyraz, CHP İstanbul İl Başkanlığı binasını CHP'ye satan Ali Rıza Braka, İmamoğlu İnşaat Şirketi Genel Müdürü Tuncay Yılmaz ve eski CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun ifadesi alındı.

AYRICA ŞÜPHELİ VE BİLGİ SAHİBİ OLARAK İFADE VEREN İSİMLER

Söz konusu videolarda yer aldığı tespit edilen Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Onur Öksel, "şüpheli" sıfatıyla ifadesi alınırken, hukuk bürosu sahibi Gökhan Taşkapan ise "bilgi sahibi" olarak ifade verdi.

ŞÜPHELİ OLARAK İFADESİ ALINANLAR

Aynı zamanda Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi'nin oğlu Serkan Çebi, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın danışmanı Melih Morsümbül, iş insanı Hüseyin Köksal'ın şoförü Servet Yıldırım, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ile Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin de şüpheli olarak ifade verdi.

Editör: Mevlüt Peker