Gazze Şeridi'ne yardım taşıyan uçakların havadan indirdiği insani yardım kutularının paraşütlerinin açılmaması sonucu çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi.

PARAŞÜTLER AÇILMADI, KUTULAR YERLEŞİM YERLERİNE DÜŞTÜ

Görgü tanıklarının aktardığı bilgiye göre, uçaklardan indirilen insani yardım kutularının büyük bir kısmının paraşütleri açılmadı ve kutular, Gazze kentinin kuzeyindeki Şati Mülteci Kampı ve Cela Caddesi bölgelerinde yardım bekleyen sivillerin üzerine düştü.

Gazze Hava Yardim Parasut Acilmadi 08032024 Aa (1)

HASTANE KAYNAKLARINDAN AÇIKLAMALAR

Hastane kaynakları, havadan bırakılan yardımların inmesini bekleyen ihtiyaç sahiplerinin, paraşütlerin açılmaması nedeniyle hızla düşen kutuların isabet etmesi sonucu ölü ve yaralılar olduğunu belirtti. Yaralılar, Gazze kentindeki Şifa ve el-Ehli Baptist Hastanelerine götürüldü.

Gazze Hava Yardim Parasut Acilmadi 08032024 Aa (2)

ULUSLARARASI YARDIM OPERASYONLARI

Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün, Katar, Umman ve Bahreyn, son bir haftadır Gazze Şeridi'ne havadan yardım indirilmesine yönelik ortak operasyonlar düzenliyor. Ancak daha önce Gazze’ye havadan atılan yardımlar denize düşmüş, Filistinliler yardım kutularına ulaşmaya çalışırken büyük zorluklar yaşamıştı. İnsanlar yüzerek yardımlara ulaşmaya çalışmıştı.

ATEŞKES ÇAĞRILARI VE İNSANİ YARDIM İHTİYACI

Uluslararası çevreler, Gazze'de hastanelerin hizmet dışı kalması, tıbbi malzeme eksikliği, açlık ve susuzluk gibi sorunlarla karşı karşıya olunduğunu belirtiyor. Ateşkes ilan edilmesi ve bölgeye insani yardımların artırılması çağrısında bulunuyor.

İSRAİL'İN SALDIRILARI VE FİLİSTİNLİLERİN DURUMU

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sonucunda en az 30 bin 800 Filistinlinin öldüğü, 72 bin 298 kişinin yaralandığı bildirildi. Sivil altyapı da hedef alınarak binlerce ölü ve yaralının enkaz altında olduğu belirtiliyor. Uluslararası Adalet Divanının İsrail'e yönelik aldığı kararlara rağmen insani yardım miktarının düşüş göstermesi endişe verici bir durum olarak değerlendiriliyor.