Bölücü terör örgütü PKK mensubu teröristlerin hedef aldığı Pençe Kilit Harekâtı bölgesindeki Türk Silahlı Kuvvetleri üssündeki çatışmada dokuz askerin şehit olması Türkiye'de yoğun askeri tartışmalara yol açtı.

Osman Pamukoglu 14012024 6

Özellikle emekli Orgeneral Osman Pamukoğlu'nun geçmişte yaptığı açıklamalar kamuoyunda yeniden gündeme gelirken, emekli Orgeneral Engin Alan'ın sosyal medya paylaşımları da dikkat çekiyor.

Osman Pamukoglu 14012024 5

EMEKLİ ORGENERAL OSMAN PAMUKOĞLU'NUN DURUŞU

Emekli Orgeneral Osman Pamukoğlu'nun üç hafta önce yaptığı konuşma devam eden tartışmaların odak noktası haline geldi. Emekli Orgeneral Osman Pamukoğlu konuşmasında ulusal sınırların ötesinde üs kurulmasına karşı olduğunu ifade etmiş ve üs kurmak yerine teröristleri hedef alma amacını vurgulamıştı.

Osman Pamukoglu 14012024 7

Osman Pamukoğlu, "Sınır ötesinde üs kurulmasına karşıyım; bizim toprakla işimiz yok. Biz teröristleri arıyoruz. Girelim, 3-4 gün içinde imha edelim ve çekilelim. Ben Irak'a 21 defa girdim ve çıktım. Neden? Çünkü orada kalmaya gerek yok. Gayri nizami harpte tek bir formül vardır: Bul, saldır ve yok et. Avını takip eden bir kartal gibi hızla saldır ve ele geçir. Yerleşmek için orada değilsiniz."

Osman Pamukoglu 14012024 4

ENGİN ALAN'IN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI İLGİ GÖRDÜ

Tartışmalara ek olarak, emekli Orgeneral Engin Alan'ın yakın zamanda sosyal medyada yaptığı bir paylaşım kamuoyunun dikkatini çekti. Engin Alan'ın paylaşımı, Osman Pamukoğlu'nun yorumlarına bir yanıt olarak yorumlandı. Türkiye'nin terörle mücadelesinde kullanılan strateji ve taktikler konusunda emekli askerler ve uzmanlar bugünlerde yoğun olarak ekranlara çıkıyor.

Engin Alan 14012024

Emekli askeri yetkililerin kamuya açık tartışmalara artan katılımı, ülkenin güvenlik ve terörle mücadele stratejilerine daha fazla odaklandığını gösteriyor. Osman Pamukoğlu ve Engin Alan gibi deneyimli askeri liderlerin bakış açıları, sınır ötesi operasyonların karmaşıklığı ve yerleşik terör örgütleriyle mücadelede karşılaşılan zorluklar hakkında değerli bilgiler sunuyor

ENGİN ALAN’IN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI

Engin Alan'ın sosyal medya platformu X'teki @KorgEnginAlan hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

Engin Alan Tweet 14012024

Editör: Mevlüt Peker