Patiswiss Olayı Ne?

Patiswiss markasına ait bir çikolatanın küflü çıkması üzerine fotoğraflarını çekerek sosyal medyaya yükleyen bir vatandaş, şikayetini sosyal medya üzerinden duyurdu. Marketten aldığı çikolatanın beyazlaştığını ve küflendiğini fark eden kullanıcı, söz konusu ürünün fotoğraflarını da hesabından paylaştı. Küflü çikolatayı görünce şoka uğrayan kadın,

"Kahve eşlikçilerime bakın, küflenmiş çikolataya ilk defa şahit oluyorum. Üstelik son tüketim tarihine daha var. Muhtemelen tedarik zinciri sürecinde muhafaza koşullarında bir problem var" ifadelerini kullandı. 

Patiswiss 1

Sosyal medyada Patiswiss markasına ait küflü çikolata fotoğraflarını paylaşan kullanıcı, Patiswiss'in CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nu etiketleyerek şikayetini belirtti. Ancak hiç beklemediği bir yanıtla karşılaştı. 

Tunaoğlu, "Bu ürünler hayatta küflenmez biliyor musun? Hadi doğru diyelim. Sen bence acil şekilde evindeki nem oranına falan baya bir bakmalısın. Bir de linkedinde paylaşacak hiç başka içeriğinin olmaması ne acı. Haklısın prim yapmak için bize baya ihtiyacı var herkesin. Baksana aşağıya "çöp" falan yazanlara. Bizim avukatların marka Karalama, Marka değeri düşürme vs'den isteyeceğinden herkes habersiz. Ayrıca! Bize böyle bir durum olsa söyler telafisini istersin. Karşında senin dev Migros ve biz varız. Herkes ürünün öyle arkasındaki. Haydi size kolay gelsin. Avukatlarımız iletişime geçecektir sizinle ama ben kendi işimi kendim çözmeyi severim" ifadelerini kullandı. 

Bu yanıtın ardından oldukça tepki çeken Patiswiss'in CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu görevinden istifa etti. Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun hayatı araştırılıyor. Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir?

Elif Asli Yildiz

Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu Kimdir?

Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu, Patiswiss çikolata markasının kurucusu ve CEO'sudur. Elif Aslı Yıldız, elektrik elektronik mühendisi olarak profesyonel kariyerine adım atmış bir girişimcidir. Ancak zamanla kariyer yönünü değiştirerek, şehirdeki küçük bir pastaneyi satın almış ve bir çikolata üretim merkezi haline getirmiştir. Yıldız'ın bu girişimi, zamanla Patiswiss Çikolata markası altında, küresel bir başarıya ulaşacak bir işletmeye dönüşmüştür. İddiaların odağında olan Patiswiss markası, 35 ülkeye çikolata ihracatı yapıyor.
 

Editör: Nurseli Fırat