2022 yılında Ramazan ayı içinde ifa edilen Kadir Gecesi, bir Pegasus çalışanının paylaştığı fotoğraf gündem olmuş, konu günlerce konuşulmuştu. Sosyal medya hesabından yaptığı içkili paylaşımda İslam ve Müslümanlarla alay eden Pegasus çalışanı, Müslümanların değerlerini aşağıladığı için şirket tarafından işten atılmıştı. Sosyal medyada uzun süre isminin ve fotoğrafının dolaşması nedeniyle Pegasus’tan atıldıktan sonra iş bulamayan Onur T. isimli adamın Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) iltica ettiği öğrenildi.

PEGASUS ÇALIŞANININ KADİR GECESİ PAYLAŞTIĞI RAKILI FOTOĞRAF

Geçtiğimiz yıl tüm Müslümanlar Ramazan ayını huşu içinde oruç tutarak ve ibadet ederek geçirirken gördükleri son derece tahrik edici fotoğraf karşısında üzülmüş ve konunun günlerce gündemde kalması sebebiyle yoğun eleştirilerde bulunmuştu.

Kadir Gecesi'nde içkili bir yemek ortamında çektiği özçekim fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşan Onur T’nin "Kadir Gecesi Özel! Rabb'im kabul etsin" notuyla paylaşması üzerine konu yargıya intikal etmiş, Onur T. hakkında "halkın bir kesiminin benimsediği değerleri alenen aşağılama" suçlamasıyla açılan dava 3 ay 22 gün hapis cezası ile sonlanmıştı. Onur T., olayın gerçekleştiği ilk günlerde Pegasus'taki işinden de çıkartılarak işsiz kalmıştı.

Dijital içerik üreten Fatih Koparan'ın YouTube’daki kanalına konuşan Onur T., Meksika sınırından Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'ne kaçak yollardan geçiş yaptığını ve ABD’ye iltica ettiğini söyledi.

Kadir Gecesi içkili paylaşım ile Müslümanlarla ve değerleriyle alay ettiği için Pegasus'tan çıkarıldığı günlerde yaşadıklarını da anlatan Onur T., olayın sabahı Pegasus’ta kendisinin etik kuruluna çağırdıklarını, durumu Etik Kuruluna anlattığını ve konunun diğer arkadaşlara sıçramasını istemediği için olayı üstlendiğini, fotoğrafı ilk olarak kendisinin paylaştığını, diğer arkadaşlarının da kendi paylaşımını alıntıladığını söylediğini belirtti. Onur T, “Şirkette bilet satıştan baskı gelmiş, biletler iptal edildi denilmiş, işin aslını bilmiyorum.” dedi.

Pegasus’tan uzaklaştırma cezası almayı beklerken İnsan Kaynakları’ndan (İK) telefon geldiğini ve Pegasus’a gelip istifa etmesinin istendiğini söyleyen Onur T, sokağa çıkamadığı için gelemeyeceğini söylediğini, İK’nın ise kendisine “Biz çıkartırsak eğer, yüz kızartıcı suçtan çıkartacağız” dediğini ve telefonda işten kovulduğunu belirterek, tazminat bile alamadığını, “hırsızlık” ya da “şirket sırlarını paylaşma” maddesinden işten çıkartıldığını, işsizlik maaşına başvurduğunda bunu öğrendiğini, karşı dava açtığını ve davanın sürdüğünü anlattı.

ESKİ PEGASUS ÇALIŞANI, KADİR GECESİ RAKILI FOTOĞRAF PAYLAŞIMI NEDENİYLE CEZA ALDI MI?

2022’de Ramazan ayı içinde idrak edilen Kadir Gecesi'nde sosyal medya platformundaki şahsi hesabından yaptığı alaycı ve aşağılayıcı içkili paylaşım sebebiyle Onur T. basit yargılama usulüne göre yargılanmış ve dava sonlandığında hakkında 3 ay 22 gün hapis cezası çıkmıştı.

Kadir Gecesi alkollü bir ortamda çekilen fotoğrafı sosyal medyadan paylaşmasında kimse tarafından sakınca görülmeyen ancak fotoğraf altına "Kadir Gecesi Özel, Rabb'im kabul etsin" notu ekleyerek Müslümanların mensubu olduğu İslami değerleri aşağılayan Onur T., "halkın bir kesiminin benimsediği değerleri alenen aşağılama" suçundan 1,5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmıştı.

Editör: Mevlüt Peker