Ekran Haber'den Ceyda Bıyıklıoğlu'nun özel haberine göre; büyük deprem endişesi yaşayanan İstanbul bugün bir kez daha sallandı. Çanakkale merkezli 4,9 büyüklüğündeki deprem İstanbul başta olmak üzere çevre illerden hissedildi. Deprem nedeniyle Çanakkale ve çevre illerde büyük korku yaşandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya depreme ilişkin yaptığı açıklamada, olumsuz bir durumun olmadığını bildirdi. Japon Deprem Uzmanı Moriwaki, Marmara bölgesinde art arda yaşanan depremler ile ilgili Ekran Haber'e değerlendirmede bulundu. Moriwaki, panik yaşanmaması gerektiğini belirterek, "Fakat yine de detaylıca incelemekte fayda var" ifadelerini kullandı.

"DETAYLICA İNCELEMEKTE FAYDA VAR"

Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunu vurgulayan Moriwaki, "Türkiye bir deprem ülkesidir. Bu yüzden ara ara böyle depremlerin yaşanması normaldir. Depremler sadece Türkiye'de değil dünyada her yerde deprem var. Bu büyüklükte depremlerin olması çok normal. Fakat yine de detaylıca incelemekte fayda var" diye konuştu.

"TÜRKİYE'DE ÇOK FAZLA AKTİF FAY VAR"

"Tabi sık sık depremler olursa bölgeyi incelemek lazım" diye belirten Moriwaki, Türkiye'nin aktif faylarının çok olduğunu ve bu nedenle bu tarz depremlerin yaşanmasının doğal olduğunu söyledi. Öte yandan vatandaşların panik yapmasına gerek olmadığına dikkat çeken Moriwaki, depreme hazırlıklı olmanın önemine vurgu yaptı. 

BURSA'DA BİR DEPREM MEYDANA GELMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde Bursa Gemlik merkezli 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Yaşanan depremler ise vatandaşlarda endişeye neden olmuştu.

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu