Pençe Kilit operasyonu bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) operasyonları devam ediyor. Bölgeden acı haberi bu akşam Milli Savunma Bakanlığı kaynakları duyurdu. MSB Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, teröristlerce düzenlenen taciz ve sızma girişimi neticesinde Piyade Uzman Çavuş Samet Aslan'ın şehit olduğunu, bir askerin yaralandığını bildirdi. Peki Piyade Uzman Çavuş Samet Aslan kimdir? Piyade Uzman Çavuş Samet Aslan nereli? Piyade Uzman Çavuş Samet Aslan evli mi? Piyade Uzman Çavuş Samet Aslan hayatı.

PİYADE UZMAN ÇAVUŞ SAMET ASLAN KİMDİR?

MSB'den yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, 11 Ocak 2024'te, bölücü terör örgütü mensuplarınca düzenlenen taciz ve sızma girişimi neticesinde Piyade Uzman Çavuş Samet Aslan şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Yaralanan silah arkadaşımız derhal hastaneye sevk edilerek tedavisine başlanmıştır."

KOCAELİ'YE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Piyade Uzman Çavuş Samet Aslan aslen Amasyalı. Ailesi Kocaeli Çayırova’da ikamet ediyor.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, acılı ailenin evine giderken Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı: “ Pençe-Kilit Harekat bölgesinde şehit olan Çayırovalı hemşehrimiz Piyade Uzman Çavuş Samet Arslan’ın ailesine Kocaeli Valimiz Sayın Seddar Yavuz ve Kaymakamımız Ahmet Önal ile birlikte taziye ziyaretinde bulunduk. Şehidimize Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Makamın ali mekanın cennet olsun şehidim.”

VALİ YAVUZ'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Şehit haberinin gelmesinin ardından, acılı ailenin yanına giden Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ise şu ifadeleri kullandı: "Ailesi İlimizde ikamet eden ve Pençe Kilit Operasyon Bölgesinde şehit olan Mehmetçiğimiz Samet Aslan’a Allah’tan rahmet, ailesine ve milletimize sabır ve baş sağlığı diliyorum. Şehidimiz memleketi Amasya’da ebedi aleme uğurlanacaktır Mekanı cennet olsun."

Editör: Halide Tonga