Terör örgütü PKK/YPG, Suriye'nin kuzeyindeki Halep'e bağlı Münbiç ilçesinde, bir ailenin 14 yaşındaki kız çocuğunu kaçırarak silahlı kadrosuna kattı. Yerel muhalif Kürt gruplardan "Bağımsız Kürt Rabıtası"nın sözcüsü Redor el-Ahmed'in açıklamalarına göre, A.M.H. adındaki genç kız, teröristler tarafından zorla alıkonuldu.

AİLELERİN ÇARESİZ BEKLEYİŞİ VE İLETİŞİM YASAĞI

A.M.H'nin ailesi gibi, benzer durumdaki birçok aile, çocuklarının akıbetinden endişe duyarken, PKK/YPG'nin bu ailelerin çocuklarıyla iletişimini kasıtlı olarak engellediği belirtiliyor. Örgüt, kaçırdığı çocukları ve gençleri, zorla silahlı eğitime tabi tuttuğu kamplara götürüyor.

BM RAPORUNDAKİ KORKUNÇ İSTATİSTİKLER

Birleşmiş Milletler'in 2022 yılına ait "Yıllık Silahlı Çatışmalarda Çocuklar" raporu, PKK/YPG ve onun Suriye kollarının, yıl içinde 1200'den fazla çocuğu kaçırarak savaşçı olarak kullandığını gözler önüne seriyor. Rapora göre, bu çocuklar zorla silahlı kadrolara katılıyor ve savaşa sürükleniyor.

BMGuterres

BM GENEL SEKRETERİNİN ÇAĞRISI

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, rapordaki değerlendirmesinde, çocukların terör örgütü tarafından asker olarak kullanılmasından duyduğu derin endişeyi dile getirerek, PKK/YPG'ye, bu insanlık dışı uygulamalara derhal son vermesi ve tüm çocukları serbest bırakması çağrısında bulundu.

Editör: Mevlüt Peker