Bölücü terör örgütü PKK/YPG'nin Suriye'nin Haseke iline bağlı Tel Temir beldesinde 16 yaşındaki bir kız çocuğunu daha zorla silahlı kadrosuna katmak üzere kaçırdığı bildirildi. Muhalif Kürt grup "Bağımsız Kürt Rabıtası" Sözcüsü Redor el-Ahmed, yaşanan bu dramatik olaya dair detayları paylaştı.

AİLELERİN ÇARESİZ BEKLEYİŞİ

Ahmed'e göre, PKK/YPG, kaçırdığı çocukların ailelerinin çocuklarıyla iletişim kurmasını engelliyor. Terör örgütü, gençleri ve çocukları zorla aldığı sözde eğitim kamplarına götürerek silahlı eğitime tabi tutuyor.

ARTAN ÇOCUK KAÇIRMA VAKALARI

Son vakalarla birlikte, PKK/YPG'nin bölgedeki çocuk kaçırma eylemleri artış gösteriyor. Örgüt, yalnızca geçtiğimiz aylarda Halep'in Aynularab (Kobani) ilçesi ve Haseke'nin Malikiyye ilçesinden birden fazla çocuğu silahlı kadrosuna katmak üzere kaçırdı.

BM RAPORUNDAKİ KORKUTUCU BİLGİLER

Birleşmiş Milletler'in yayımladığı "Yıllık Silahlı Çatışmalarda Çocuklar" raporuna göre, PKK ve Suriye uzantıları 2022 yılında 1200'den fazla çocuğu asker olarak kullandı. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, PKK/YPG'nin çocukları asker olarak kullanmasına yönelik endişelerini dile getirerek, çocukların serbest bırakılması çağrısında bulundu.

TOPLUMSAL BİLİNCİN VE ULUSLARARASI MÜDAHALENİN ÖNEMİ

Bu olaylar, çocuk haklarının korunması ve terör örgütlerinin insanlık dışı uygulamalarına karşı uluslararası toplumun daha etkin müdahalede bulunması gerekliliğini bir kez daha gözler önüne seriyor ancak iki yüzlü Batı, sözde insan hakları ve kadın derneklerinden bölücü terör örgütü PKK’ya karşı çıt yok. Kadın hakları derneklerine göre Afganistan’da yaşayanlar kadın ancak Suriye’deki kız çocukları insan bile değil.

Editör: Mevlüt Peker