Belçika'nın Liege kentinde bölücü terör örgütü PKK destekçileri, gece boyunca taşkınlık çıkardı. Türklere ait iş yerleri, dernekler, evler ve bir camiye saldırdılar.

Pkk Yandaslari Belcika Turklere Saldiri 26032024 5

TAŞKINLIK CHERATTE KÖYÜNDE

Terör örgütü yandaşları, Liege'e bağlı Cheratte köyünde gece boyunca taşkınlık yaptılar. Ülkü Ocakları binasını ateşe veren grup, bir camiye saldırarak camlarını kırdı.

Pkk Yandaslari Belcika Turklere Saldiri 26032024 4

TÜRKLERE AİT VARLIKLARA ZARAR

Yüzlerini örten grup, terör örgütü PKK lehine slogan atarak sokaklarda dolaştı. Türklere ait evlere, dükkanlara ve araçlara zarar verdiler.

Pkk Yandaslari Belcika Turklere Saldiri 26032024 3

POLİS MÜDAHALE ETMEDİ

Görgü tanıkları, polisin olaylara müdahale etmediğini, hiçbir uyarıda dahi bulunmadığını bildirdi.

Pkk Yandaslari Belcika Turklere Saldiri 26032024 1

ÖNCEKİ OLAYLAR

Daha önce, Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu önünde barikatları söken ve polise saldıran bir grup belirlenmişti. Türkiye'nin Brüksel Büyükelçiliği'nin bulunduğu caddeye doğru ilerleyen kalabalık, polis tarafından engellenmişti.

HEUSDEN-ZOLDER OLAYLARI

Geçtiğimiz 24 Mart'ta ise, Brüksel'e yaklaşık bir saat uzaklıktaki Heusden-Zolder kentinde PKK yandaşları nevruzla ilgili kutlamalardan dönüşte, Türk asıllı vatandaşların yaşadığı caddeden geçerek provokatif bir şekilde tur atmıştı. Bu durum, kentteki Türk asıllı vatandaşlar arasında tepkiye neden olmuş ve ardından arbede yaşanmıştı.

Editör: Mevlüt Peker