Dilan Polat ve Engin Polat soruşturmasının ardından gözler yaptıkları paylaşımlarla ve benzer yaşam tarzlarıyla gündem olan fenomenlere çevrilmişti. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haklarında 4 ayrı suçtan soruşturma başlatılan ve yurt dışı yasağı konulan Tayyar Öz ile eşi fenomen Özlem Öz'ün yanı sıra 12 fenomen isim ile ilgili sıcak bir gelişme yaşandı. Gazeteci Murat Ağırel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Öz çiftinin tüm mal varlıklarına el konulduğunu duyurdu.

POLAT DAVASINDA 12 KİŞİNİN MAL VARLIKLARINA EL KONULDU!

Murat Ağırel, Tayyar Öz ile eşi fenomen Özlem Öz'ün yanı sıra Dilan ve Engin Polat davasına dahil edilen 12 ismin de mal varlıklarına el konulduğunu şöyle duyurdu:

"Polat davasına dahil edilen 12 ismin; Eylül Öztürk, Feyzanur Başar, İlayda Topal, İlke Elagöz, Kadir Yiğit, Merve Nur Korkut, Muhammed Oğuz Başar, Murat Yiğit, Nurgül Yiğit, Tolunay Topal, Tuğba Demirhan, Yavuz  Selim Korkut... Taşınır taşınmaz tüm mal varlıklarına el konuldu. Tayyar ve Özlem Öz çiftinin de taşınır taşınmaz tüm mal varlıklarına el konuldu."

ÖZ ÇİFTİ HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Dilan ve Engin Polat çiftinin tutuklanmasının ardından birçok fenomen hakkında inceleme başlatıldı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne Tayyar Taylan Öz ve Özlem Altınok Öz çifti hakkında yapılan ihbarlar üzerine harekete geçildi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, Tayyar Öz ve Özlem Öz hakkında “resmi belgede sahtecilik”, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “malvarlığı değerlerinin gayrimeşru kaynağını gizlemek” ve “vergi usul kanununa muhalefet” suçlarından soruşturma başlatıldı.