DEAŞ terör örgütüne yönelik Emniyet ve Jandarma tarafından eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Polisin operasyonlarında 44, jandarmanın operasyonlarında 8 DEAŞ üyesi yakalanarak gözaltına alındı.

EMNİYET’TEN DEAŞ OPERASYONU

Şanlıurfa merkezli iki ilde terör örgütü DEAŞ'a yönelik gerçekleştirilen operasyonda 44 şüpheli yakalandı. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla geniş çaplı bir operasyon başlattı.

GENİŞ ÇAPLI OPERASYON

Terör örgütlerinin deşifre edilmesi ve örgüt üyelerinin yakalanmasına yönelik başlatılan çalışma sonucunda, DEAŞ üyesi olduğu belirlenen şüphelilerin saklandıkları adresler tespit edildi.

EŞ ZAMANLI BASKINLAR

Şanlıurfa ve Konya'da belirlenen adreslere eş zamanlı düzenlenen operasyonda, 44 şüpheli gözaltına alındı. Ekiplerin, eş zamanlı olarak gerçekleştirdiği operasyonlar, başarılı sonuçlar verdi.

ZANLILARIN GÖZALTINA ALINMASI

Gözaltına alınan zanlılar, sağlık kontrollerinin ardından işlemleri yapılmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Bu kapsamda, zanlıların sorgulama ve işlemleri sürdürülüyor.

POLİSTEN KARARLILIK VURGUSU

İl Emniyet Müdürlüğü, terörle mücadele çalışmalarının kararlılıkla devam edeceğini belirtti. Operasyon kapsamında elde edilen bulguların, terörle mücadelede önemli bir adım olduğu vurgulandı.

Polis Ozel Harekat 05052024

JANDARMA’DAN ŞANLIURFA MERKEZLİ DEAŞ OPERASYONU

Şanlıurfa merkezli altı ilde, terör örgütü DEAŞ'a yönelik gerçekleştirilen operasyonda, sekiz şüpheli yakalandı. İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla terör örgütlerinin deşifre edilmesi ve örgüt üyelerinin yakalanmasına yönelik geniş çaplı bir çalışma başlattı.

ÇALIŞMALAR VE TESPİTLER

Yapılan çalışmalar sonucunda, terör örgütü DEAŞ üyesi olduğu belirlenen sekiz şüphelinin saklandıkları adresler tespit edildi. Bu adresler, Şanlıurfa, İstanbul, Mersin, Konya, Sakarya ve Bolu illerinde bulunuyordu.

EŞ ZAMANLI OPERASYON

Ekipler, belirlenen adreslere eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Şanlıurfa, İstanbul, Mersin, Konya, Sakarya ve Bolu'daki adreslere yapılan bu operasyonlarda sekiz şüpheli gözaltına alındı.

ELE GEÇİRİLENLER

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, toplamda on dijital materyal ele geçirildi. Bu materyallerin, terör örgütüyle ilgili delil niteliğinde olduğu değerlendiriliyor.

ADLİ MAKAMLARA SEVK EDİLDİLER

Yakalanan şüpheliler, soruşturmanın devamı kapsamında adli makamlara sevk edildi. İl Jandarma Komutanlığı, terörle mücadele kapsamında yürütülen çalışmaların aralıksız süreceğini belirtti.

Jandarma Pkk Operasyonu 03052024 1