Ankara’da sahte kanser ilacı operasyonu kapsamında aranan N.C. isimli şüphelinin evinde arama yapmak isteyen özel harekât ekipleri yanlışlıkla başka adrese gitti. Kasten öldürme, nitelikli yağma, uyuşturucu ticareti ve tehdit gibi suçlardan aranan şüpheli diye gidilen adreste bir hakim ve devletin kritik pozisyonlarından birinde görev yapan eşi vardı. Polisler adrese girerken iddiaya göre evin dış kapısıyla birlikte iç kapısını da kırdı.

POLİSTEN SERT MÜDAHALE!

Bir anda karşında polisleri görüp neye uğradığını şaşıran Hakime hanım kimliğini çıkartıp göstermesine rağmen, memurlar ona inanmadı. Hatta daha da ileri gidip hakime hanımı ve eşini yere yatırdı. Karı-koca durumu anlatmaya çalışırken, polisler evi aramaya başladı ve her yeri darmadağın etti. Bir süre sonra amir olduğunu belirten bir polis daha geldi ve ‘bir yanlış anlaşılma oldu, pordon’ diyerek içerideki diğer polislerle birlikte dışarıya çıktı.

MERNİS ADRESİNE BAKMAMIŞLAR!

Başkenti sarsan skandal olayda memurların evde aramaya giderken de, hakime hanımın durumu izah etmeye çalıştıktan sonra da ‘mernis adresine’ bakmadıkları öğrenildi. 

HAKİMLER VE SAVCILAR KURULU MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRDİ

 ‘Yanlışlıkla’ arama sonucunda mağdur olan hakime hanım ve eşi konuyla ilgili şikayetçi oldu. Açılan soruşturma kapsamında Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından müfettiş görevlendirildiği öğrenildi.

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu