2024 PMYO ve POMEM Eğitim Sonu Sınavları ertelendii! Normal şartlarda Polis Akademisi Başkanlığı tarafından 15 Şubat 2024 tarihinde yapılması planlanan polislik sınavları yapılan açıklamayla ileri bir tarihe ertelendi. Polis Akademisi tarafından yeni tarih açıklandı. Peki, Pmyo ve Pomem Eğitim Sonu sınavı ne zaman?

pomem_polis_okulu_polis_memuru_10

2024 PMYO VE POMEM EĞİTİM SONU SINAVI NE ZAMAN?

2024 Polis Meslek Yüksek Okulu ve Polis Meslek Eğitim Merkezi sınavlarının tarihinde değişikliğe gidildi. 2024 Pmyo ve Pomem Eğitim Sonu sınavında yeni tarih Polis Akademisi tarafından paylaşıldı. Polis Akademisi'nin internet adresinden yapılan "PMYO ve POMEM EĞİTİM SONU SINAVI" başlıklı duyuruyla yeni tarih belli oldu. İşte detaylar..

pomem_polis_okulu_polis_memuru_11

POLİS AKADEMİSİ EĞİTİM SONU SINAV TARİHİNİ AÇIKLADI

Polis Akademisi Başkanlığı'ndan yayınlanan duyuru ile 15 Şubat'ta gerçekleşmesi beklenen sınavlar ertelendi. Yapılan yazılı açıklamada, "15 Şubat 2024 tarihinde yapılacak olan Eğitim Sonu Sınavı 15 Nisan 2024 tarihine ertelenmiştir." ifadeleri yer aldı.

pomem_polis_okulu_polis_memuru_10

PMYO VE POMEM EĞİTİM SONU SINAVLARI NEREDE YAPILACAK?

PMYO ve POMEM eğitim sonu sınavlarının nerede ve saat kaçta yapılacağına ilişkin, ertelemeden önce PA.edu.tr internet adresinden daha önce yayınlanan duyuruda şu ifadeler yer almıştı;

pomem_polis_okulu_polis_memuru_14

"Polis Meslek Yüksekokulları Eğitim Öğretim Yönetmeliğinin Eğitim Sonu Sınavı başlıklı 19/A maddesinin 1'inci fıkrasında bulunan "Yüksekokul öğrencilerinin aday memur olarak atanmaları için öğrenim süresini başarıyla tamamlamaları ve eğitim sonunda Başkanlıkça yapılacak sınavda başarılı olmaları şarttır." ve Polis Meslek Eğitim Merkezleri Eğitim Öğretim Yönetmeliğinin Eğitim Sonu Sınavı başlıklı 21'inci maddesinin 1'inci fıkrasında bulunan "POMEM öğrencilerinin aday memur olarak atanmaları için öğrenim süresini başarıyla tamamlamaları ve eğitim sonunda Başkanlıkça yapılacak sınavda başarılı olmaları şarttır. Yapılacak sınavın usul ve esasları Başkanlıkça belirlenir." hükümleri amirdir. Amir hükümler gereğince Polis Meslek Yüksekokulu ve Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüklerinden değişik sebeplerle işlemleri tamamlanan öğrenciler (disiplin, sağlık, ders ve sınav işlemleri, mahkeme kararıyla dönen vb.) sınava tabi tutulacaklardır.

pomem_polis_okulu_polis_memuru_15

Söz konusu öğrencilerin sınavları, 03 Haziran 2015 tarihli ve 29375 Sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren "Emniyet Genel Müdürlüğü Kadrolarına Polis Memuru ve Komiser Yardımcısı Rütbelerine Aday Memur Olarak Atanacaklara Uygulanacak Sınav Yönetmeliği" hükümleri gereği, 15 Şubat 2024 tarihinde Polis Akademisi Başkanlığı Gölbaşı Yerleşkesinde PMYO mezunları için saat: 09.30'da, POMEM mezunları için saat: 11.00'de yapılacaktır.

pomem_polis_okulu_polis_memuru_16

Yapılacak olan sınava, okul müdürlüklerince kendilerine eğitim sonu sınavına gireceği bildirilen adaylar belirtilen günde ve yerde katılacaklardır. Emniyet Genel Müdürlüğü Kadrolarına Polis Memuru ve Komiser Yardımcısı Rütbelerine Aday Memur Olarak Atanacaklara Uygulanacak Sınav Yönetmeliği'nin 6'ncı maddesi gereği ilan olunur."

pomem_polis_okulu_polis_memuru_18

Bu duyurunun ardından ertelenen sınavın yeni saati ve nerede yapılacağına ilişkin henüz bir açıklama bulunmamaktadır. 
 

Editör: Nurseli Fırat