Olay, dün gece saatlerinde Doburca Mahallesi Akpınar Caddesi üzerinde meydana geldi. Polisinin şüphelenerek durdurmak istediği otomobil, 'dur' ihtarına uymayarak kaçmaya başladı. İzmir yolu üzerinde yunus polislerinin kovaladığı araç, önce Ataevler sonra Özlüce ve 100. Yıl mahallelerinde ara sokaklara girerek izini kaybettirmeye çalıştı. Motosikletli ve araçlı yunus polislerinin kararlı takibi sonrası şüpheliler, 100. Yıl Mahallesinde park halindeki başka bir otomobile çarptı. Polis ekipleri, araçtaki 3 şüpheliyi gözaltına aldı. Araç içerisinde yapılan aramada paspas üzerine bırakılmış poşet içerisinde 170 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerden biri ağlayarak suçu diğer iki kişinin üzerine attı. 

Polisten Aglatan Kovalamaca 25Subat2024 (3)

SÜRÜCÜ İNKAR ETTİ

Araç sürücüsü H.B.M., ehliyeti olmadığını ve alkollü olduğunu belirterek aracı kendi sürmediğini iddia etti. Araç içerisindeki diğer şüpheliler B.Y. ve A.E.K., sürücü H.B.M. ile birlikte gözaltına alındı. Yapılan UYAP sorgusunun ardından aranan şüpheliler olmadığı belirlenen 3 kişi, ele geçirilen uyuşturucu madde ile birlikte ifadeleri alınmak üzere Organize Sanayi Polis Merkezine teslim edildi.

Polisten Aglatan Kovalamaca 25Subat2024 (2)

ARACIN EMANET OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan, şüphelilerin perte çıkardığı SUV aracı bir başkasından emanet aldıkları ortaya çıktı. Araç sürücüsü H.B.M.'ye sürücü belgesi geri alındığı halde araç kullanma, ters yönde seyretme, muayenesiz, alkollü araç kullanma, 'dur' ikazına uymama ve drift konularını ihlal ettiğinden toplamda 87 bin 54 TL cezai işlem uygulandı. Perte çıkan araç ise trafikten men edildi. Polis ekiplerinin olayla ilgili soruşturmasının sürdüğü öğrenildi. 

Editör: Ozan Barış Erim