Cumhur İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem felaketinden sonra 2023 seçimlerinin ertelenip ertelenmeyeceği yönündeki tartışmalara seçim için 14 Mayıs’ı işaret ederek son noktayı koyarken gözler henüz cumhurbaşkanı adayı belli olmayan Millet İttifakı’na çevrildi.

ALTILI MASA’DA KRİTİK TOPLANTI

CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi’nden oluşan Altılı Masa ikinci tur kapsamındaki son toplantısı olan 12. toplantıya Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ev sahipliğinde başladı. Saat 14.00'te başlayan toplantı öncesi Temel Karamollaoğlu, diğer genel başkanları kapıda karşıladı.

Toplantıya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu katılıyor.

MİLLET İTTİFAKI’NIN (6’LI MASA’NIN) CUMHURBAŞKANI ADAYI KİM OLACAK?

Altılı Masa’nın son toplantısında Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi bekleniyor. Peki, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı kim olacak?

İŞTE MASADAKİ ADAYLAR

Muhalefetin cumhurbaşkanı adayı için öne çıkan isimler netleşti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ismi öne çıkarken daha önceki açıklamalarında adaylık iddialarının gerçek dışı olduğunu belirten Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ın da son açıklamasında 'Altılı Masa beni aday gösterirse benim için görevdir.” demesi adaylık için adını güçlendirdi. Ancak Mansur Yavaş, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun önüne geçecek hiçbir şey yapmayacağını da belirtmişti. Son olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da adaylığı istediği bilinirken İmamoğlu’nun İyi Parti lideri Meral Akşener tarafından da desteklendiği biliniyor. Ancak masadaki en güçlü aday olarak Temel Karamollaoğlu ve Gültekin Uysal’ın da desteklediği isim olan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun öne çıktığı biliniyor.

MİLLET İTTİFAKI ADAYIN İSMİNİ NE ZAMAN AÇIKLAYACAK?

Toplantıda bir isim belirlenecek ama o belirlenen isim kamuoyuna açıklanmayacak. Çünkü Millet ittifakı bugün belirleyeceği seçim tarihinin resmi olarak netleşmesinin ardından açıklayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim tarihinin 10 Mart’ta netleşeceğini duyurmuştu.

ADAYIN AÇIKLANACAĞI TARİH BELLİ OLDU

6'lı masanın toplantısı sona erdi. Liderler pazartesi yeniden bir araya gelecek ve adayı açıklayacaklar.

Editör: TE Bilisim