Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerin yenilenmesi kararını alacak. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için sandık 14 Mayıs’ta kurulacak.

BAŞKET’TE GÖRÜŞME TRAFİĞİ

14 Mayıs seçimleri için Ankara’da görüşme trafiği de hızlandı. Geçtiğimiz Çarşamba günü MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüşen Erdoğan, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ile de bir araya geldi. İki lider görüşmede 11 ilde büyük yıkıma neden olan depremin yanı sıra seçim sürecine yönelik konuları ele aldı.

CUMHUR İTTİFAKI GENİŞLEYECEK Mİ?

Mustafa Destici Cumhurbaşkanı ile görüştükten sonra çıkışta gazetecilerin sorularını cevapladı. Gazeteciler Destici'ye "Cumhur İttifakı'na yeni partilerin katılacak mı?" sorusunu sordu. 

DESTİCİ AÇIK KAPI BIRAKTI

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, sorulan soruya şu cevabı verdi: "Cumhur İttifakı'nın ilkeleri, nedir o ilkeler? Devletin varlığı, ülkenin bütünlüğü, milletin istiklali ve istikbali. Bu hassasiyetleri gösteren siyasi partiler, elbette ki Cumhur İttifakı'na dahil olabilirler."

DSP’DEN CUMHUR İTTİFAKI’NA YEŞİL IŞIK

Başkent kulislerine yansıyan bilgilere göre, Cumhur İttifakı’nın genişlemesi gündemde. Edinilen bilgilere göre, Demokratik Sol Parti (DSP) Cumhur İttifakı'nda yer alabilir. DSP lideri Önder Aksakal, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Açıklamasında kendilerine henüz bir teklif gelmediğini belirten Aksakal, ancak kapılarının kapalı olmadığını söyledi.

Editör: TE Bilisim