- Bundan sonra hiçbir vatandaşımızın ‘kur daha yüksek olacak’ diye mevduatını Türk Lirası'ndan dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak.

- Döviz kurundaki dalgalanma sebebiyle fiyat vermekte zorlanan ihracatçı firmalarımıza doğrudan Merkez Bankası aracılığıyla ileri vadeli kur rakamı verilecek. Aradaki fark daha sonra TL olarak ihracatçımıza ödenecektir. Bireysel Emeklilik sistemimizin cazibesini artırmak için devlet katkısı oranını yüzde 5 daha artırarak yüzde 30’a çıkartıyoruz.

- Memurların maaşlarından alınan gelir ve damga vergisinin kaldırıldığını belirterek, “Memurlarımızın da fiilen aldıkları ücretlerin artmasını sağlıyoruz” 

-  Türkiye'nin serbest piyasa ekonomisinden ve kambiyo rejiminden en küçük bir geri adım atmaya ne niyeti vardır, ne de böyle bir ihtiyacı vardır. Biz bu oyunu kendi kuralları ile oynayarak hedeflerimize ulaşacağız.

- Faiz politikasıyla beraber evelallah zaman bunu gösterecek, birkaç ay sonra enflasyon da nasıl düşmeye başlayacak, bunu da hep beraber yaşayacağız.

- Biz zamanın ruhunu okuyarak milletimize yeni bir vizyon teklif ediyoruz. İstemezükçülerin teklif ettiği tek şey ise eski Türkiye’dir.

-  Türkiye Cumhurbaşkanı olarak ülkemizde yatırımları durduracak, istihdamı azaltacak, üretimi düşürecek, ihracatı engelleyecek hiçbir adımın atılmasına izin vermeyeceğim. Artık bu ülke yüksek faizle parasına para katılanların cenneti olmayacak. Artık bu ülke ithalat cenneti olmayacak.

- (Bütün yatırımcılarımız) Kamu bankaları onların her zaman yanındadır, emrindedir. Kamu bankasından krediyi alıp bunu başka yere aktarmak suretiyle paradan para kazanma yoluna başvuranların da alnını karışlarız.

-  (Erken seçim talepleri) Boşuna sayıklamayın bunlar rüyadır, rüya. Haziran 2023’ü bekleyeceksiniz.

-  Firmalarımızın vatandaşlarımızın bankalarda yüzlerce milyar dolarlık döviz mevduatı var. Yastık altını saymıyorum bile. Ülkemizde, döviz kıtlığı değil döviz bolluğu var.

-  Ülkemizde belli kesimlerin, dövizdeki yükselişi, küresel mal fiyatlarındaki artışla orantılı olmayan fiyatlandırmalar yapmak suretiyle haksız kazanç peşinde koştuğunu görüyoruz. Birilerinin özellikle canını yakma pahasına bunların da önünü keseceğiz. Dün vesayetle mücadele ederken, darbecilere karşı koyarken, terör örgütlerinin başını ezerken nasıl kimsenin gözünün yaşına bakmadıysak şimdi de ekonomide aynı yöntemi izleyeceğiz.

- İleride keşke dememek için şimdi risk alıyoruz. Milletin sancısını sıkıntısını derdini küresel para baronlarının çıkarlarına meze etmeye çalışanlara aldırmadan yolumuza devam edeceğiz.

- Önümüzdeki yıl bu rakamları lisans öğrencilerinde 850 liraya, yüksek lisans öğrencilerinde bin 700 liraya, doktora öğrencilerinde 2 bin 550 liraya çıkartıyoruz.

Editör: TE Bilisim