Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı açıklamada, "Ülkemizin değişik yerlerinde çıkan yangınlarla ilgili soruşturma yoğun bir şekilde devam ediyor. Burada acaba herhangi bir suikast, bu tür şeyler var mı yok mu bunların üzerinde duruluyor." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, burada yaptığı açıklamada, "Ülkemizin değişik yerlerinde çıkan yangınlarla ilgili soruşturma yoğun bir şekilde devam ediyor. Burada acaba herhangi bir suikast, bu tür şeyler var mı yok mu bunların üzerinde duruluyor.

'İSTİHBARAT ÖRGÜTLERİ ÇALIŞIYOR'

İçişleri Bakanlığı ve istihbarat örgütlerimizin yoğun çalışmaları var. Bütün bu çalışmalardan sonra net olabilir bunu o zaman açıklayacağız, fakat bu boş verilip geçilecek bir iş değil. Değişik mekanlarda hemen hemen aynı anlarda süren bir yangın. Bir durumu da açıklamam lazım; bu eğer milli bakış gerektiriyorsa buna herkesin aynı istikamete bakışı gerekir." ifadelerini kullandı.

ZARAR GÖRENLERE DESTEK

Erdoğan, bölgede zarar görenlere destek olunacağını söyleyerek, ''Evi yananlar, hayvanları telef olanlarla ilgili hasar tespit çalışmaları yapılmak suretiyle biz hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz. Hasar tespitlerinden sonra gerek hayvanları telef olanlar mağdur edilmeyecektir ve Çevre Bakanlığı çalışmalarını yapıp TOKİ ile beraber bölgede evi yananların evlerini süratle yeniden inşa etmek suretiyle onlar da İnşaAllah en kısa zamanda yapılıp sahiplerine teslim edilecektir.'şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim