14 Mayıs'ta yapılacak olan 28. Dönem Milletvekili seçimlerine 2 aydan az bir süre kalırken milletvekili olmak isteyen birçok isim adaylık için başvurusunu yapmaya devam ediyor. 

Ekran Haber'in edindiği bilgiye göre; iş insanı Ali Uçak, MYK üyesi olduğu partisi MHP’nin Manisa milletvekili olmak için aday adaylığı başvurusunda bulundu. MHP Genel Merkezi'ne gelerek evraklarını teslim eden Uçak, başvuru formunu imzaladı.

ALİ UÇAK KİMDİR?

Siirt'in Tillo ilçesinde 11 kardeşin en küçüğü olarak 1973 yılında dünyaya geldikten sonra İstanbul’a göç ederek geçimini pazarcılık ile sağlayan bir ailenin en küçük çocuğu olan Ali Uçak, evli, 4 çocuk babası ve lise mezunudur. 

Sektörün her kademesinde küçük yaşlardan itibaren bulunduktan sonra Uçak, 1984 yılında Türkiye’nin çeşitli illerinde yetişen sebze ve meyveleri dünyaya ihraç etmek adına aile firması olan Uçak Kardeşler Yaş Sebze ve Meyve İhracat şirketini İzmir Seferihisar’da kardeşleriyle birlikte kurmaya karar verdi. Ortalama 30 bin kişiye iş imkanı sunan şirketin şu anda ülkenin birçok kentinde yaş sebze ve meyve üretim ve paketleme tesisi bulunuyor.

34 Avrupa ülkesine ihracat yapan ve 2011 yılından itibaren 12 yıl boyunca Yaş Sebze ve Meyve İhracatı Türkiye 1.liği unvanını kazanan şirket, ayrıca 2016 yılında Cumhurbaşkanlığı tarafından başlatılan İstihdam Seferberliği projesi kapsamında da bölge 1.liği ödülüne layık görüldü.

Gençlik yıllarından itibaren Ülkü Ocakları’nın çeşitli kademelerinde görev alan Uçak, 2014 yılı Yerel Seçimlerinde Alaşehir Belediyesi 1. Sıra meclis üyeliği ve büyükşehir olduktan sonra Manisa Büyükşehir Belediye Meclis üyeliğine seçildi. Bu süre zarfında Büyükşehir Meclisi Tarım komisyonu başkanlığı görevini üstlenen Uçak, 17 ilçede tarım sektöründe çalışan çiftçilere birçok fayda sağlayacak proje üretti.

2018 yılı Genel Seçimleri öncesinde Alaşehir Belediye Başkanının istifa etmesi sonrası tüm meclis üyelerinin oyunu alarak oybirliği ile Alaşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilen Ali Uçak’a, 2019 yılında MHP lideri Devlet Bahçeli tarafından MHP Alaşehir İlçe başkanlığı görevi verildi.

Ali Uçak, 2021 yılında Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yürütme Kurulu üyeliğine seçildi.

Editör: TE Bilisim